Xàtiva, 5 de setembre de 2012

Des del BLOC JOVE XÀTIVA volem denunciar els procés de selecció dels becaris de ‘LA DIPU ET BECA’, tant les de juliol i agost com les noves 4 beques per als titulats desocupats. Després de realitzar un anàlisi exhaustiu de tots els becaris, titulacions que estan cursant i de veure a quins llocs han anat a recaure, des del BLOC JOVE podem dir que han sigut llocs creats a mida d’aquests.

 

Tenim a estudiants de Graduat en Magisteri infantil per a la Biblioteca de Xàtiva, quan la titulació que es deuria d’haver requerit seria Graduat en Biblioteconomia; també trobem Graduats en Educació Infantil a la Casa de la Joventut, on la titulació més adient seria Graduat en Treball Social, Graduat en Educació Social, Animació Sociocultural o titulacions on realment la dinamització del jovent tinga la seua part formativa.

 

A l’Arxiu Municipal i al Museu les dues persones que han realitzat la beca són estudiats de Comunicació Audiovisual, deixant en els suplents a gent amb el graduat en història o història de l’art, titulacions més adients. A la Casa de la Cultura trobem que el becari està estudiant Disseny. Al Conservatori, el becari és d’Educació Social.

 

A més a més, trobem un altra incongruència en la rama d’Educació, on les titulacions requerides han sigut Dret i Filologia Hispànica. No ens quadra perquè als suplents, hi ha molta gent de Magisteri que es queda fora d’aquesta beca i sense cap puntuació. Per a Fira i Festes la seleccionada és una estudiant  d’Història;  Els seleccionats per a Seguretat Ciutadana (la policia) son estudiants d’Economia i Filologia Hispànica.

 

Per a la rama de Benestar Social trobem becats estudiants d’Història i Ciències Empresarials; Per a Promoció Lingüística han valorat que una persona estudiant de Traducció i Interpretació sap més que, un altra de Filologia Catalana.

 

Com podeu observar, són lloc dissenyats per a la gent que és propera a l’equip de govern del nostre Ajuntament. Un any més, LA DIPU ET BECA no està oberta a tot el jovent Xativí, no juguem amb les mateixes cartes i per tant, no és un procés transparent i obert a totes i tots, unes beques que ixen dels nostres diners i que van dirigides, en teoria, cap a tots els i les estudiants de la nostra ciutat.

 

A més a més, el BLOC JOVE ha detectat que dues de les persones admeses en la nova convocatòria de LA DIPU ET BECA per a titulats desocupats,  ja han gaudit de la beca de Juliol i Agost. Aquest fet ens indigna molt. L’atur juvenil a la nostra ciutat és molt alt i més, quan de joves titulats estem parlant. Molta gent jove està marxant fora de Xàtiva per buscar-se un futur laboral que ací se li nega. Des del BLOC JOVE, no veiem just una repetició de beca quan hi ha gent suplent que encara no ha pogut gaudir-ne cap.

 

Reis Gallego, secretària local del BLOC JOVE ha declarat: “volem fer una crida a totes i tots a lluitar per la igualtat, la transparència i el joc net en tot procés selectiu que estiga subvencionat amb diners públics, els diners de totes i tots. No podem romandre callats davant la manipulació any rere any, en l’assignació de beques. I devem de fer les reclamacions pertinents per a que ens indiquen per quins motius a uns sí i a altres no i així, veurem com van els endollismes al nostre Ajuntament.”