Garcia Terol: “els diners dels ciutadans de Xàtiva han de ser per millorar la seguretat i els accessos per als vianants i no per a obres cares que no beneficien

Xàtiva, 29 de novembre de 2012

El grup polític BLOC-Compromís de l’Ajuntament de Xàtiva ha demanat que l’Ajuntament no gaste els diners dels seus ciutadans i, exactament 3.622.131 €, per a construir una carretera que comunique l’Hospital Lluís Alcanyís amb el Centre Comercial Plaza Mayor. Per a COMPROMÍS no és funció dels ajuntaments fer carreteres sinó que és de Diputació, per a Xàtiva no és necessària cap carretera d’accés a l’hospital, suficientment comunicat, el que sí és necessari és millorar la seguretat dels vianants que volen accedir des de Xàtiva al polígon industrial i al centre comercial. En aquest moment la gent que vol anar a peu al centre comercial o a algunes zones del polígon industrial s’ha de jugar la vida, literalment, perquè no hi ha cap pas per als vianants.

 

Segons el regidor Joanjo Garcia Terol, és molt més necessari la implantació de l’itinerari peatonal de Xàtiva al Centre Comercial, i molt més econòmic a més, a més que va ser un acord del ple a proposta nostra. La nostra prioritat és la seguretat dels vianants en la ronda nord i la connexió a peu dels polígons amb la instal·lació de passos superiors a la carretera d’accés a Xàtiva, que la carretera del centre comercial a l’hospital. A més tots sabem com es realitzen les obres els del PP i el que està pressupostat en 3,6 milions d’euros ens acaba costant el doble o més i, si és així, quí es farà càrrec del sobrecost, els ciutadans, com sempre?”.

 

El que proposen des del grup municipal és la creació d’un pas elevat que comunique Xàtiva amb el polígon i la zona d’accés al centre comercial: “el que volem és la seguretat dels vianants. No és necessari cap nou accés a l’hospital, una carretera que comunique el centre comercial amb el Lluís Alcanyís que l’únic que amaga és promocionar Plaza Mayor per a la gent de la Ribera i el que farà és que els possibles consumidors vagen directament al centre comercial sense entrar en la nostra ciutat i, per tant, en comptes de promoure el comerç de centre ciutat estem allunyant-lo i empobrint-lo. A més, amb la construcció d’aquesta carretera s’expropiarien camps i es destruiria la ja malmesa hort, encara que ja sabem que això al govern del PP tampoc li importa.”