COMPROMÍS QÜESTIONA EL PLA D’OCUPACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE XÀTIVA

Garcia Terol: “un sou baix per a treballs que no sabem ni quins són, amb dificultats per presentar la documentació i que no incentivarà l’economia local”

El regidor de COMPROMÍS a l’Ajuntament de Xàtiva, Joanjo Garcia Terol, ha qüestionat el funcionament de la borsa de treball que ha posat en funcionament l’equip de govern del PP per a cobrir, segons diuen les bases, “llocs de peons de la construcció, de parcs i jardins i assimilats” i amb un sou de 454,18 euros bruts, inclòs el prorrateig de les pagues extraordinàries, durant quatre mesos; això vol dir que si es pagaren 14 pagues anuals el sou brut seria de 389,30 euros, del qual s’hauria de descomptar, com a mínim, la Seguretat Social. Garcia Terol ha valorat positivament el fet que moltes persones puguen tindre una ajuda a la seua economia amb aquest sou, ajuda que, donada la situació extrema que estan patint moltes famílies, ha fet que gran quantitat de persones facen cua davant de l’Ajuntament per sol·licitar una plaça, però considera que hi ha molts motius que fan valorar negativament com s’ha posat en marxa aquest “pla d’incentivació de l’economia local”: “en primer lloc, no servirà per incentivar l’economia local, és més un pla d’ajuda d’emergència a moltes famílies que s’emmarca més en l’àrea de benestar social que de promoció econòmica, els alleugerarà de moment però no farà que millore la situació de la indústria i el comerç local. A més, s’ha portat a terme amb molt d’hermetisme per part de l’equip de govern: després d’una roda de premsa en la que l’alcalde va aparèixer com a ‘salvador’ després de cobrar-nos el doble pel fem, no se’ns ha donat la informació que hem demanat, i s’ha convocat sense passar per cap comissió ni pel ple. No sabem quins són els llocs de treball als que podran accedir les persones contractades, encara que en la convocatòria parla dels de més baixa qualificació ‘que es vagen aprovant per l’òrgan competent’, açò fa pensart que serviran per a fer un llavat de cara a la ciutat, molt necessitada de reparacions per la manca de recursos i l’endeutament de l’Ajuntament, si és així, li demanem a l’equip de govern que tinga especial preocupació pel nucli històric, molt abandonat pel PP els últims anys.”

Garcia Terol considera que, una vegada més, es mostra la manca d’imaginació del PP, doncs el pla només cobreix temporalment les necessitats d’algunes persones (és com una ajuda de 1700 euros a canvi de treballs de jardineria durant quatre mesos) i les de la ciutat, fins que tornen a vindre eleccions i s’endeuten pintant i reparant, i no contempla cap projecte de futur ni d’incentivació de l’economia local, projecte que el PP no té ni s’ha preocupat de tindre: “l’equip del govern no s’ha plantejat en cap moment ajudar a la gent emprenedora en desenvolupar noves estratègies com la internacionalització de les seues empreses”. Així mateix, també ha criticat la dificultat o fins i tot impossibilitat que suposa per a moltes persones “l’obtenció de tots els documents que es demanen en les bases en un curt espai de temps”, així com la baixa remuneració, amb l’argument que “si les administracions es dediquen a contractar amb uns sous tan baixos, que no faran les empreses privades?”, i ha assegurat que estaran vigilants a la baremació i posterior contractació per tal que es facen de forma transparent.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *