Suñer: “Cal promoure entre la societat el respecte per totes les opcions d’orientació sexual”

Xàtiva, 16 de maig de 2013

La portaveu de COMPROMÍS Xàtiva ha explicat que el seu Grup presenta una moció al proper plenari, aprofitant la commemoració el 17 de maig del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, que planteja l’organització d’actes i activitats per promoure una visió natural de la diversitat afectiva i sexual.

Suñer considera que “cal treballar des de tots els àmbits per explicar la diversitat afectivosexual a les escoles i instituts. Volem una ètica que forme la nostra joventut en els elements teòrics i pràctics de convivència, que inclouen un coneixement bàsic de la diversitat sexual humana”.

A més a més, la regidora de Compromís ha comentat que “en aquest sentit, en la moció que presentem per al proper ple proposem organitzar actes adreçats als i les joves, per tal de trencar tòpics i prejudicis i presentar la diversitat afectiva i sexual amb naturalitat. El mateix proposem pel que fa a l’organització d’actes adreçats a pares i mares, dins d’important procés formatiu com a persones, com a ciutadanes i ciutadans lliures i respectuosos i per evitar la violència i la discriminació”.

Segons Suñer, “a hores d’ara, i malgrat els canvis socials i legislatius que han culminat amb la sentència del Tribunal Constitucional reconeixent el ple dret al matrimoni entre les persones del mateix sexe, l’homofòbia continua present en nombrosos sectors de la nostra societat. I en el cas de les lesbianes, la discriminació és doble: per dona i per lesbiana. La invisibilitat del col·lectius de lesbianes és una de les majors discriminacions del col·lectiu LGTB”.

Finalment, la portaveu de Compromís Xàtiva ha fet saber que en la moció també es planteja que l’Ajuntament prenga partit, i organitze activitats culturals (exposició fotogràfica, cinefòrum…) per tal d’informar, commemorar i posar en valor entre tota la ciutadania el 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

Ací teniu la moció: 13-06 proposta eradicació lgtbfòbia