Compromís de la Costera i la Canal satisfet per la paralització del Macroabocador de Llanera

Anit va ser un bon dia per a les nostres comarques, després de molts anys alcaldes i regidors que havien fomentat els desgavells del Consorci van votar per primera vegada un acord que paralitza el procediment de construcció del macroabocador de Llanera i que canviarà bona part del sistema de taxes i pagaments del Consorci. Donem la benvinguda a aquestes persones al costat dels ciutadans i de la Plataforma Contra el Macroabocador de Llanera l’entitat a la que li hem mostrat el nostre suport durant aquestos anys en considerar que era la que millor representava el que era una lluita de tots i per a tots. Igual que el macroabocador hauria suposat un perjudici per a tots, creguem que ara hem de considerar aquest triomf com una qüestió global de la ciutadania de les nostres comarques; una prova vivent de que amb les nostres accions puguem fer entrar en raó a les administracions.

D’altra banda dins la nostra satisfacció no puguem deixar de mostrar el nostre rebuig sobre com s’ha gestionat tot aquest procés. Una moció presentada per via d’urgència i sense fer cap consulta ni demanar cap aportació als nostres representants al Consorci. Sense cap informació sobre com es faran les coses o quines podien ser les seues implicacions. Ens va semblar, que tot i ser un acte positiu, era també un intent d’apropiar-se d’una lluita i un èxit que no era dels que estaven promovent la moció. És ben sabut, com ja va dir fa uns dies  el nostre diputat Juan Ponce  el projecte de Llanera estava mort per a la Conselleria des de fa temps. I nosaltres afegim que si estava mort ho era perquè els ciutadans de les nostres comarques han lluitat pels seus drets i terra mostrant que aquest era un projecte impossible, perillós i innecessari. Ens sembla molt lamentable que ara alcaldes com els d’Énguera, Canals i Gandia que han signat la moció, ara vulguen fer bandera de tot el contrari que han fet durant els darrers anys. Tots sabem que si ara estan en contra del macroabocador és per la lluita interna del seu partit i l’enfrontament que mantenen amb Vicent Parra. Ens alegra que per fi aquestes persones estiguen en contra del macroabocador, però no puguem deixar de dir que si ho estan és per motius personals i no pel bé general.

Ens sembla també molt esotèric que algun partit vulga també apropiar-se de part d’aquest èxit dient que s’ha aprovat la seua moció quan els tres alcaldes que la van presentar són del Partit Popular i les sigles d’aquest altre partit no apareixen per cap lloc a la moció que es va votar. El que han estat realment els representants del PSPV al Consorci és còmplices d’un brut intent d’apropiació per part del Partit Popular d’un èxit que de cap forma és seu.

Els nostres representants al Consorci van optar per l’abstenció de forma ben conscient, sabíem que els nostres vots no calien per a paralitzar el macroabocador i d’aquesta forma van voler expressar la nostra disconformitat amb un procediment que hauria d’haver estat obert a la participació de tots i amb suficient informació sobre les implicacions que comporta. Si aquesta és una victòria de la ciutadania hauríem de ser tots els grups els que presentarem la moció de forma conjunta per a que l’assemblea del Consorci reflectirà la gran majoria ciutadana que s’ha oposat al macroabocador en la mateixa forma que s’ha fet sempre: Sense colors en una lluita que beneficiava a tots per igual. Per la nostra banda continuarem fent el mateix: Donarem suport a la Plataforma contra el Macroabocador i lluitarem per a que el Consorci funcione de forma transparent i sostenible.

 

Josep Maria Sebastià

Portaveu de C. Compromís

La Costera – La Canal de Navarrés

Xàtiva 30 juliol 2013

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *