Suñer: “la crisi econòmica ha creat situacions injustes amb la ciutadania que mesures com aquestes podrien ajudar a pal·liar”

Xàtiva, 27 de gener de 2014

El grup municipal de COMPROMÍS a l’Ajuntament de Xàtiva presentarà en el pròxim ple una moció per tal de proposar que les entitats bancàries que tenen pisos buits i que, actualment, no poden vendre’ls, els puguen cedir a l’Ajuntament per què els llogue a persones amb escassos recursos. Així ho explicat la portaveu de COMPROMÍS, Cristina Suñer, per a qui “la crisi econòmica ha creat situacions injustes amb la ciutadania que mesures com aquestes podrien ajudar a pal·liar”. La moció recull les demandes que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) està reclamant en la nova campanya que ha iniciat.

Cal recordar que, amb la crisi, els bancs han acumulat moltes vivendes procedents dels impagaments de promotors i del desnonament de persones que no han pogut fer front a les seues hipoteques. De la mateixa manera, un gran nombre de famílies no poden permetre’s, amb els seus salaris, ni satisfer les quotes hipotecàries, ni els preus de lloguer.

Per això, assenyala Suñer, des de COMPROMÍS “demanem que s’adopten mesures per obligar als bancs que tenen pisos acumulats a que els oferten a preus assequibles, i si no poden vendre’ls, que hi haja mecanismes perquè eixes vivendes puguen ser cedides temporalment a l’Ajuntament que les destinaria a crear una borsa de lloguer social”. En cas que les entitats bancàries no compliren aquestes premisses es podrien plantejar sancions de caràcter econòmic per a les mateixes.

“Creiem que aquesta borsa de lloguer social podria ajudar a moltes famílies a mitigar les situacions de penúria que estan patint com a conseqüència d’aquesta crisi econòmica, sense que això supose cap tipus de perjudici per als bancs que actualment són els propietaris dels pisos”, conclou Suñer. I ha recordat que segons les últimes dades que es poden consultar a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) corresponents a 2011, a Xàtiva es compta amb un parc de més de 14.430 vivendes, de les que més de 2.710 constaven com a buides (el 19%).