El cap de llista de Primavera EuropeaJordi Sebastià, ha afirmat que aquesta coalició “recuperarà Europa” i “assaltarà les institucions” per posar-les a treballar al servei de les persones, i farà fora “la colla de lladres que ens han robat el diners, la il·lusió i el futur”.

Primavera Europea, integrada per Compromís, Equo, Chunta Aragonesista, Democràcia Participativa, Partido Castellano, Por un Mundo + Justo, Caballas i Socialistas Independientes de Extremadura, ha celebrat a València el seu míting central de la campanya a les eleccions europees de diumenge.

El pati del col·legi públic Cervantes de la capital valenciana ha estat el marc escollit per la coalició per demanar el vot a la ciutadania, en un acte que ha estat animat pel cantautor de Torrent Pau Alabajos, i que s’ha celebrat sota una amenaça de pluja que finalment no ha aparegut.

“Tinc clar que estem a Brussel·les, estem en les institucions i al Parlament”, ha assegurat Sebastià, que ha defensat que Primavera Europea és un projecte “diferent” capaç de moure i il·lusionar la gent i “un instrument al servei de la ciutadania “per recuperar Europa”.

Sebastià ha assegurat que van a “assaltar” Europa i les institucions i a “posar-les a treballar per a les persones”, i ha considerat que les grans formacions han de tenir-los “por” , ja que “anem a fer fora de les institucions la colla de lladres que ens ha robat els diners, la il·lusió i el futur”, ha advertit.

El cap de llista ha advocat per recuperar “el sentit del tractat de la UE” que, segons ha explicat, parla de justícia social per a tots, d’igualtat entre homes i dones, de sostenibilitat, de plena ocupació de qualitat i de respecte a diversitat cultural i lingüística.

El també alcalde de Burjassot ha afirmat que no permetran la presència a Europa de partits feixistes, xenòfobs o racistes “amb cobertura legal”, i ha defensat que Primavera Europa és capaç de mobilitzar “sense suport de bancs ni crèdits estranys”.

A l’acte també han intervingut el portaveu de Compromís a les Corts, Enric Morera, la portaveu adjunta Mónica Oltra, el diputat al Congrés Joan Baldoví i integrants de la resta de formacions que conformen la llista de Primavera Europea.

Ángela Labordeta, de Chunta Aragonesista i filla de José Antonio Labordeta, ha dedicat el seu discurs al seu pare i ha considerat que és moment que les persones passen “de la indignació al compromís, perquè Europa ens defrauda dia a dia i ens ho ha robat gairebé tot”, ha denunciat.

“Hui en dia l’acte de rebel·lia és votar”, ha defensat Labordeta davant dels que busquen la desmobilització, mentre que el candidat d’Equo i número dos de la llista, Florent Marcellesi, s’ha declarat “europeista insubmís, “perquè no vol una Europa “de les retallades”, “els homes de negre” i “l’austericidi”.

Joan Baldoví ha advocat per “posar el somriure de Compromís i de la primavera” a Europa i ha dit que no és el mateix que obtinguen representació els candidats del PP i del PSOE, que els de Primavera Europa, ja que amb aquesta coalició, ha dit, entraran a Europa les persones i els pobles.

Enric Morera, que ha llançat una advertència a aquells que pretenguen “posar sancions a les diputades que volen treballar”, s’ha mostrat convençut que Primavera Europa farà història, perquè és “la gran innovació en la política d’aquest Estat” i ha augurat que diumenge començarà el canvi al País Valencià.

Mónica Oltra ha iniciat el seu discurs adreçant-se a Angela Merkel en alemany, valencià i castellà amb un rotund “estem fins als nassos”, per acusar, tot seguit, la dreta europea d’”haver declarat la guerra” a la ciutadania per intentar desposseir-la de la seua llibertat”.

Oltra ha protagonitzat el moment més emotiu de l’ acte, en començar a cantar una estrofa del “Canto a la libertad” de José Antonio Labordeta, abans de presentar a la filla del cantautor i polític, cant en què l’han acompanyada tots els presents alçant-se drets.