La portaveu de COMPROMÍS, Cristina Suñer, té accés a la documentació en la qual es comprova com es contracta per diferents vies a les empreses de Juan Antonio Ramírez

Xàtiva, 25 de setembre de 2014

Després d’uns mesos d’haver demanat la documentació i diverses negatives, la portaveu de COMPROMÍS, Cristina Suñer, va poder tindre finalment accés, en la comissió d’hisenda celebrada aquesta setmana, a la documentació demanada a principis de juliol sobre el festival “Nits al Castell”, inclòs un informe fet expressament per les demandes d’aquest grup i datat el dia 6 d’agost, però que per ordre directa de l’alcalde es va paralitzar el seu lliurament.

En la documentació es veu clarament el favoritisme a les empreses del director artístic posat “a dit”, Juan Antonio Ramírez, que havia denunciat aquest grup municipal. Per una banda es contracta a l’empresa OBVIO Producciones, SL, per als serveis de direcció tècnica, empresa de la qual és administrador Juan Antonio Ramírez. Els serveis de direcció tècnica, que costen 12.100 €, es justifiquen amb diferents activitats que perfectament es podrien fer des de la regidoria, i costen més que algunes actuacions com la de la Música Nova i Botifarra (6.025 €) o la Música Vella (4.000 €). Per altra banda, també es contracta a l’empresa INGENIO Producciones, SL, per a l’espectacle “Farruquito baila a José Nieto”, espectacle fet expressament per al festival, com s’ha fet altres vegades anteriorment en aquest festival i en Fira, de la qual també és administrador Ramírez. Aquest espectacle, que va tindre un cost de 14.833 €, va incloure també la participació de l’Orquesta del Mediterráneo, amb un cost de 14.520 €, dirigida pel mateix Ramírez, i gestionada per INGENIO, que va ser pagada directament per la Generalitat, fora del pressupost de Nits al Castell. Sobre aquesta orquestra ja va denunciar COMPROMÍS que contava amb becaris del conservatori superior de València, on s’oferia cursar els crèdits pràctics en aquesta orquestra, que a diferència de les altres opcions, sí era amb ànim de lucre.

Finalment, Suñer ha destacat que el nombre d’entrades venudes va ser, a banda de 31 abonaments als quatres espectacles, de 203 per a la Música Vella, 470 per a Luz Casal, 312 per a Farruquito i 467 per a La Nova i Botifarra, “el que demostra que té més èxit i resulta més rendible els espectacles fets per músics xativins que muntatges com el de Farruquito que resulten cars i a més beneficien als intermediaris.” De fet ha destacat que l’informe de la secretaria va demanar que es justificara la contractació de Farruquito mitjançant INGENIO, donat que no estava clar que s’haguera buscat aquesta empresa per a fer la contractació.