Suñer: “l’equip de govern es burla dels acords del ple, sembla que tinguen coses que amagar”

Xàtiva, 30 d’octubre de 2014

En el passat ple es va aprovar la proposta de COMPROMÍS que posava un termini d’un mes a la posada en marxa del registre d’obsequis i regals i instava a incloure en l’ordre del dia de la primera comissió de règim interior l’elaboració d’un registre de regals. L’equip de govern sembla que ha ‘oblidat’ aquest acord, doncs aquesta setmana s’han celebrat les comissions informatives i no ha sigut inclosa en l’ordre del dia de la comissió corresponent la creació del reglament de regals. La portaveu de COMPROMÍS Xàtiva, Cristina Suñer, considera “una burla al ple l’actitud de l’equip de govern del PP, sembla que sí tenen coses que amagar quan després de retardar dos anys i mig la creació del reglament i el registre, ara no han complit l’acord de ple que posava terminis exactes per tal que no es repetira la situació anterior. Estem davant un equip de govern que, com ha demostrat en anteriors ocasions, no creu en la legalitat.”

Des de COMPROMÍS, i com ja van anunciar recentment, estaran vigilants a que es complisca l’acord, i així ho va fer saber el regidor Joanjo Garcia Terol en la comissió de Règim Interior, en la qual va recordar l’acord i va fer saber que el seu grup presentarà per registre d’entrada una proposta de reglament de regals que servisca com a base per tal d’elaborar un reglament de consens amb la resta de grups.

En el reglament proposat per COMPROMÍS, es recorda que els obsequis rebuts pels representants de l’Ajuntament pertanyen a la institució, que és la que ha de decidir què fer amb ells i es proposa un límit de valor de 20 € per als regals de cortesia que es puguen rebre a títol personal, sempre comunicant-ho a la institució, tenint en compte que aquests tipus de regals no es podrien aprofitar de cap manera per la institució. Per a regals de més valor, es proposa que es faça un dipòsit que puga aprofitar per a fins solidaris, excepte aquells peribles que s’haurien de lliurar de seguida a institucions solidàries. També s’insta a que qualsevol invitació que supose un avantatge per a un regidor ha de ser comunicada i autoritzada per la institució.

Suñer ha reiterat que “si com diuen ells, no tenen res que amagar, no han de tindre dificultat en posar per escrit allò que és de lògica. Sense anar més lluny, el diumenge passat, jo mateixa vaig representar l’Ajuntament en el certamen comarcal de bandes de música, on vaig rebre un present que he lliurat a l’Ajuntament per registre d’entrada, fent el que mai he vist fer a cap regidor de l’equip de govern el temps que porte de regidora.”