Una vegada conclòs aquest 2014 des de Compromís fem lectura del balanç d’allò que al nostre entendre ha estat més rellevant en l’àmbit municipal.

És evidentment que s’han confirmat els pitjors designis auguris per a la ciutat de Xàtiva, i el que sospitàvem ha anat acomplint-se.

La imputació de l’arquitecte municipal pel tema de la plaça de bous, confirma totes les denuncies sobre irregularitats en els sobre costos, i la necessitat d’obrir un expedient tal com havíem demanat ja en el 2007, hi havia una connivència entre el PP i el màxim responsable de la oficina tècnica que donava cobertura tècnica als sobre costos.

Així també l’any 2014, últim de la legislatura ha demostrat que Xàtiva no pot continuar ni un dia més dirigida per un equip de govern sense idees i que ja no li importa el futur de la ciutat. Un any més perdut per a la recuperació del patrimoni, havent-se perdut les subvencions per a la solana del Castell, un any perdut per al turisme que ha d’esdevindre el motor econòmic  de la ciutat i un any més perdut per al comerç, que encara és vora més perjudicat quan la nova carretera que uneix el centre comercial amb l’ hospital estiga acabada. Cap inversió en aquests tres àmbits que són els més significatius per a la ciutat.

També les persones són les més oblidades, una ciutat com la nostra no pot permetre que hi hagen conciutadans nostres que no puguen cobrir les necessitats bàsiques i està situació des de l’equip de govern no ha demostrat estar a l’altura i resoldre estes situacions, de pobresa.

Ha estat un any on s’han descobert determinats entramats on està implicat directament l’Alcalde de Xàtiva, cosa que agreuja encara més, si cap, la situació de descrèdit del govern municipal.

No seria just oblidar-nos de determinats aspectes positius on destacariem la feina que des de compromís hem fet per col·laborar a millorar la vida a la nostra estimada ciutat. Les nostres propostes han obtés el seu resultat, hem aconseguit que caducaren els pai’s de la ciutat acabant amb una situació injusta per als propietaris dels terrenys rústics. I encara continuarem amb eixa feina en el que queda de 2015. Així també les nostres propostes fiscals per a redistribuir la riquesa i la càrrega impositiva, algunes com la de l’ibi rebutjada només per ser de Compromís, però amb la consciència neta de aportar tot per la millora dels nostres veïns i veïnes.

Esperem que el proper 2015 que comencem ens porte definitivament el canvi per a Xàtiva, que la torne a posar en el lloc que mereix una ciutat històrica com la nostra que te molt de passat, i que ha de tenir molt de futur. 2015 és l’any del canvi apostem per això pel canvi de govern a la ciutat, necessari per a que canvie Xàtiva.

Cristina Suñer

Compromís Xàtiva