Propostes d’Educació i Cultura

Aparegut a l’Informador el dissabte 16 de maig

Educació

Des de COMPROMÍS Xàtiva tenim una valoració positiva de l’educació a Xàtiva, hi ha bons professionals, bones iniciatives i bons ambients. Les escoles i instituts de Xàtiva fan un gran paper social, donat que és l’època de la vida en que totes les persones poden estar juntes i socialitzar-se i ens costa que la tasca dels professionals de Xàtiva és molt bona en aquest sentit. A més tenim una ciutat amb un percentatge gran d’alumnes matriculats en la línia en valencià, que és l’única opció que garanteix l’aprenentatge segur del valencià, el castellà i l’anglés.

Per tant, i donat que les competències en educació són autonòmiques i estatals, i que l’únic que correspon als ajuntaments és el manteniment dels centres de primària, proposem una sèrie d’accions que recolzen la tasca que ja es fa a les escoles. Des de COMPROMÍS creiem en l’escola oberta i inclusiva, tant la relació de la comunitat educativa amb la societat com el compromís de la societat i les administracions amb ella.

Un govern de COMPROMÍS estarà al costat de les demandes de les escoles, fent que les propostes del Consell Escolar es tracten en el ple de l’Ajuntament, incrementant les dotacions en serveis socials per estar al costat de les mancances de l’alumnat, i avantçant-nos als problemes, crearem premis literaris i artístics escolars a nivell de ciutat, així com trobades esportives escolars locals i comarcals. Allargarem l’educació, creant escoles populars on rebre ensenyaments no reglats: oficis tradicionals, cursos sobre temes que interessen, cursos d’informació i formació, sobre horts urbans, conreus ecològics, etc. I obrirem les escoles a la societat, fent centres socials i biblioteques de barri.

A més, farem que l’altra competència important de l’Ajuntament, la designació de quin sòl és l’educatiu, es faça posant per davant els interessos de les persones, i no es posen els centres educatius, com ha fet el PP, als llocs més allunyats.

Cultura

Un govern de COMPROMÍS farà una cultura per a totes i tots, amb la participació de la ciutadania i sense vetar als artistes xativins i valencians que són de referència a nivell internacional, com ha fet el PP. La cultura no és només grans actes i concerts costosos en Fira, és la cultura tradicional, són les xicotetes iniciatives, és la cultura feta a casa: les bandes, les associacions, cadascuna de les xativines i xativins amb iniciativa.

Crearem un Consell Municipal de Cultura, on tinga cabuda tota la ciutadania. Donarem a la ciutadania els instruments necessaris per tal d’aconseguir un progrés cultural. Potenciarem polítiques culturals de més abast territorial: supramunicipal, comarcal… Elaborarem un pla integral de dinamització cultural que relacione l’expressió cultural xativina amb la ciutadania i que genere un producte cultural (intern i extern) que permeta l’accés a la cultura a tothom i a tots els punts de la ciutat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *