La coalició Compromís, ha celebrat este matí al Parc de l’Oest de València el seu míting central de campanya. La candidata a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, ha realitzat la intervenció de cloenda de l’acte en què ha assegurat que el pròxim 24 de maig acabarà el malson que viuen els valencians i valencianes, “un malson que té nom i cognoms i són Rita Barberá, Alberto Fabra, Alfonso Rus, etc.. etc.. Això sí des del nou govern de la Generalitat perseguirem els corruptes fins a l’últim alè, no tindran pau fins que ens tornen els diners”.

FullSizeRender-2

L’acte, presentat per l’actriu Esther Vallés, ha començat amb la intervenció del candidat a l’Alcaldia de València i amfitrió, Joan Ribó, qui s’ha compromès a recuperar el diàleg en el Cap i Casal, també amb els municipis de l’àrea metropolitana i amb la resta de capitals del territori valencià. “Els candidats de Compromís som gent d’ací, del poble valencià, en els mítings de Compromís els líders són valencians i en la nostra propaganda, totes les fotos són de gent valenciana”.

Seguidament el candidat a les Corts Fran Ferri i la candidata a l’Ajuntament de València Luisa Notario han pres la paraula per reivindicar els drets dels homosexuals, bisexuals i transsexuals, al costat d’una bandera de l’arc de sant Martí, símbol d’aquest col·lectiu, recordant que hui 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBFÒBIA.

Després ha sigut el torn del candidat, Juan Ponce, qui ha ressaltat la vessant verda i ecologista de la coalició i ha defés la necessitat de polítiques en favor d’una bona gestió dels ressidus i l’aposta per les energies renovables. Per la seua banda el cap de llista per Castelló, Vicent Marzà, ha fet esment a la defensa de l’escola pública, assegurant que els atacs a l’educació són atacs a un poble lliure.

La cap de llista per Alacant, Mireia Mollà, ha destacat el programa econòmic de Compromís, que aposta per una economia social i sostenible, amb valor afegit i creativitat. Mollà ha enumerat la llarga llista de casos de corrupció del PP i ha assegurat que “la ciutadania ha dit prou i condemnarà al PP en les properes eleccions del 24 de maig”.

Enric Morera, número dos a les Corts per la circumscripció de València, ha assegurat que “eixim a guanyar el partit perquè som l’equip de la terra i tenim un equipàs. Morera ha reclamant un finançament just i s’ha compromés a què Radiotelevisió Valenciana tornarà “per a totes i tots”.

Oltra ha incidit en les primeres mesures que portarà al nou govern, el pla de xoc contra la pobresa i el pla de xoc contra la corrupció. Oltra ha assenyalat que la societat no està disposada a renunciar a drets que han costat suor i llàgrimes conquerir i “que ara volen convertir en privilegis per a uns pocs”. I ha defensat una sanitat i una educació públiques i una justícia que no separe entre els que tenen i els que no.IMG-20150517-WA0082

La candidata de Compromís ha dit que que s’ha de ser valents per assumir el govern de la Generalitat i que eixos de l’eslògan del treballar, fer, créixer, en realitat són els d’enganyar, saquejar, arruïnar. “Compromís construirem el somni papereta a papereta i sobre a sobre, perquè els nostres sobres són honestos i nets”.

Oltra ha criticat el bipartidisme del PP i PSOE, però també ha advertit a les noves formacions, que volen substituir el bipartidisme per fer el mateix, “açò no pot ser un llevat tu que em pose jo, s’han de canviar realment les polítiques”.

La candidata de Compromís ha assenyalat que uns “fan política perquè ixen en la tele, mentre que els de Compromís hem eixit en la tele per fer política” i ha ressaltat que vol ser presidenta per la gent i pel poble.