Suñer: “la nostra tasca d’oposició constructiva i les propostes que hem fet són la nostra garantia per al bon govern”

Compromís és el grup que ha aconseguit que li foren aprovades més propostes, les quals han fet canviar el funcionament de l’Ajuntament

Xàtiva, 21 de maig de 2015

La candidata a l’alcaldia de COMPROMÍS Xàtiva ha valorat hui la tasca d’oposició constructiva feta els últims anys, amb la presentació de propostes, mocions i interpel·lacions, moltes de les quals han hagut de ser aprovades “perquè demostraven les males pràctiques del govern del PP i deixaven clars diversos assumptes en els quals s’incomplia la legalitat.” Suñer ha recordat les demandes fetes fa ja quasi dotze anys, en les quals va exigir que tota la documentació i convocatòries adreçades al grup municipal estigueren en valencià, com demana la Llei d’Ús, i que fins el moment, encara que els plens a Xàtiva sempre s’han desenvolupat en la nostra llengua, les actes es feien en castellà i ningú havia reclamat el contrari.

També ha recordat les propostes fetes al llarg d’aquesta última legislatura, que mostren un gran coneixement del funcionament de la institució, major que els membres de l’equip de govern. En concret s’ha referit a la proposta feta per a que els sis PAIs aprovats en els anys de bonança i que no havien sigut desenvolupats es declararen caducats (Canyoles, Albaida, Carraixet, Entre muralles, Cova del Pernil i Paperera Sant Jordi), proposta que no va ser aprovada en el seu moment, però que va arrancar el compromís que anirien declarant-se deserts, cosa que ha passat al llarg de la legislatura excepte en el PAI Albaida. Suñer ha afirmat que una de les primeres mesures d’un govern de Compromís serà tornar el sòl a la seua classificació original, per tal que els veïns no paguen com a industrial, per exemple, el que abans era rústic. Així mateix també es va aprovar la sol·licitud al cadastre d’una nova ponència de valors.

Altres propostes de COMPROMÍS han sigut les relacionades amb la transparència, com la creació del reglament i registre de regals, que obliga als regidors i als treballadors de l’Ajuntament a declarar tots els regals i totes les invitacions que reben. Per part de COMPROMÍS es considera que un regidor no ha de rebre cap regal, i si ho fa per un gest de cortesia l’ha de lliurar a la institució, i així faran ells, el que evitarà qualsevol equívoc amb favors dels que hem sentit parlar lligats a corrupteles. Es va aprovar la proposta que tots els representants en altres òrgans (Consell Escolar, Consorci de Residus, Mancomunitat, etc) donaren compte en les comissions de l’Ajuntament, cosa que havien evitat fins la proposta. També es van tindre en consideració mesures per a la transparència i es va iniciar un expedient per a desenvolupar les mateixes, que ara quan governe COMPROMÍS es posaran en pràctica de la forma més exhaustiva possible.

El treball del grup ha fet que s’exigira a les empreses que treballen per a l’Ajuntament que presenten un pla d’igualtat i que es creara una comissió per a elaborar un pla d’igualtat per a les treballadores i treballadors de l’Ajuntament. Així mateix es van aprovar diverses propostes per a millorar la seguretat viària dels vianants i dels discapacitats; per a la celebració del dia contra l’homofòbia o per a demanar una Via Verda en l’antic traçat del ferrocarril Xàtiva – Manuel – La Pobla Llarga. Respecte a l’IBI, va ser aprovat l’inici d’expedient, es va valorar molt positivament la proposta, però no es va aprovar, en paraules del regidor d’hisenda “perquè, encara que era molt bona, era de COMPROMÍS”. També s’ha aconseguit unir des de COMPROMÍS a tots els grups en diverses mocions destinades a reclamar el deute històric de l’estat central amb el País Valencià o la millora del finançament.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *