Xàtiva 21 de juliol.- La regidora de Sanitat, Cristina Súñer (Compromís), s’ha reunit amb el director de Salut Pública del departament Xàtiva-Ontinyent per conèixer de primera mà la situació de les instal·lacions de la Unitat de Prevenció del Càncer de Mama a Xàtiva. A la reunió també han assistit la radiòloga encarregada del centre, Maria José Masip i la metgessa que coordina el pla de prevenció, Patricia Escobar.

Súñer ha manifestat la voluntat del consistori de fer tot el que estiga a les seues mans per reactivar el projecte de les noves instal·lacions en el centre d’especialitats del Españoleto. “Des de la regidoria -ha dit Súñer- considerem que el trasllat de la Unitat és una prioritat. El local en el qual està no reuneix les condicions mínimes. No hi ha privacitat per a les dones i falta espai per guardar tots els expedients que, no ho oblidem, és material confidencial”.

L’actual Unitat de Prevenció està situada a un baix a escassos metres del centre d’especialitats. Es va obrir el 1993 i per ella passen prop de 1000 dones al mes. Segons la radiòloga del centre, Maria José Masip, les condicions en les que fan les proves no són les més recomanables. A més, Masip ha recordat que esta unitat no sols atén veïnes de Xàtiva sinó de 63 poblacions més. En total, per esta unitat passen periòdicament 28.000 dones d’entre 45 i 69 anys, de les quals un 18% són de Xàtiva.

Cristina Súñer ha visitat l’espai destinat a la nova unitat i s’ha compromés a traslladar a la Conselleria de Sanitat la necessitat de licitar ja les obres. “El trasllat al centre d’especialitats -ha assenyalat- millorarà la funcionalitat de la Unitat i, a més, dotarà de vida este centre”.