La Fira 2015 ha sigut la millor en les darreres dos dècades i ho ha sigut perquè ens hem sentit partícips d’este esdeveniment. Com a part del nou govern municipal estem molt satisfets de com han transcorregut estos dies de festa.

La Fira de Xàtiva és la més antiga de tot el País Valencià i des de l’Ajuntament treballarem per fer-la també la més coneguda i valorada perquè això suposa posar en valor i dinamitzar el comerç i el patrimoni xativí.

Considerem que esta edició ha obert la porta a la cultura i als artistes silenciats durant anys i que a més s’ha demostrat que tenen tant o més públic que altres espectacles programats en el passat. A més s’ha programat pensant en tots els públics.

El valencià ha sigut la llengua d’una Fira en la que ja s’han introduït canvis substancials. La programació de les paelles al migdia ha servit per facilitar la participació a famílies i gent més gran. Per tant, considerem que ha sigut una decissió encertada en la qual, l’equip de govern, seguirà treballant per fer-la més còmoda i accessible.PAELLES

D’altra banda, ens felicitem de l’èxit del festival Al Ras i dels espectacles programats a La Murta, però lamentem la cancel·lació, per causes alienes,  de “De la terra venim”. Per això des de l’Ajuntament estem treballant per buscar un nou dia i una nova ubicació per fer l’espectacle.

Tot i haver superat les nostres expectatives, considerem que cal seguir treballant per optimitzar al màxim el pressupost de la Fira i, sobretot, fer-la més participativa. La celebració d’una consulta que determine les pròximes edicions servirà per definir alguns aspectes que des de Compromís fa temps que plantegem.

En este sentit, nosaltres continuarem defensant l’abolició de les corregudes de bous per considerar-les una pràctica cruel però també perquè pensem que els diners que l’Ajuntament es gasta en la promoció d’este esdeveniment podrien destinar-se a altres entitats locals. Respecte a la figura de la Reina de Fira també es sabuda la nostra postura. Per tant, seguirem plantejant la modificació d’este “càrrec” o la seua desaparició. Estes i altres qüestions esperem que es resolguen en una consulta popular que obriga el disseny de la Fira a tots els xativins i xativines.