El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, anuncia la creació de dues aules pilot d’Infantil de dos anys a Xàtiva

Des de Compromís per Xàtiva han mostrat la satisfacció per la mesura, que suposa una aposta clara per l’educació pública a Xàtiva

Xàtiva, 4 de setembre de 2015

El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha anunciat la creació de dues aules pilot d’Infantil de dos anys a dos centres de Xàtiva, el Taquígraf Martí i l’Attilio Bruschetti. Són dues de les 33 que s’han creat al llarg del País Valencià, el que mostra clarament l’aposta de la Conselleria dirigida per Marzà per l’educació pública a Xàtiva. Els criteris per escollir els centres al llarg del País Valencià, han sigut “que foren centres que hagueren patit supressions de línies els anys de govern del PP, amb espai físic al centre”, en paraules del propi Marzà, que ahir va celebrar una reunió de treball a Agullent amb alcaldes i regidors de Compromís de les comarques centrals. Des de Compromís per Xàtiva han mostrat la satisfacció per la mesura, que suposa una aposta clara per l’educació pública, i especialment en dos centres abandonats pels governs autonòmics i municipals del PP i situats al nucli històric: “la mesura suposa complir de forma immediata un dels punts del nostre programa electoral, la creació d’escoles infantils de 0 a 3 anys públiques al nucli històric.”

El curs s’iniciarà en aquestes aules a principis d’octubre, i serà impartit per personal amb destinació definitiva al centre, que rebrà formació al llarg del mes de setembre. La setmana pròxima arribaran interins als centres que cobriran els cursos que haurà de deixar el professorat que haja de formar-se. A més els grups, d’un màxim de 18 alumnes, tindran també l’assistència d’un educador o educadora, i els centres rebran al llarg del mes de setembre la dotació necessària per poder impartir el nivell.

En la reunió de treball, Marzà va explicar les primeres mesures fetes a la Conselleria, amb una aposta clara per l’educació pública, la transparència en la contractació de personal i una política cultural coherent amb un codi ètic per a la direcció d’institucions culturals i un pla estratègic de política cultural. Marzà també va recalcar que “hem pogut fer moltes coses amb el pressupost del PP, el que mostra que les retallades en educació eren ideològiques i no hi havia cap motiu econòmic per a fer-les.”

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *