Xàtiva ciutat anti-desnonaments

Xàtiva, com el conjunt de municipis valencians ha viscut i està vivint el drama dels desnonaments de famílies veïnes de la ciutat. Segons dades de la Conselleria d’Habitatge, des del primer trimestre de 2008 fins juny de 2015 s’han executat 82.300 desnonaments a tota la Comunitat. Una xifra que no pot deixar ningú indiferent.

Afortunadament, gràcies a la mobilització de la ciutadania i a iniciatives municipals esta situació comença a canviar. Però cal ser més contundents contra esta xacra que arruïna diàriament la vida de moltes famílies.

És per això que des de Compromís hem llançat una proposta als nostres socis de govern per lluitar de manera encara més decidia contra els desnonaments i les accions de rapinya protagonitzades per algunes entitats bancàries.

La nostra voluntat és convertir Xàtiva en una ciutat anti-desnonaments i així li ho hem comunicat a la PAH.

Per aconseguir este propòsit, des de Compromís, recolzem plenament qualsevol acció que s’emprenga en esta direcció però creiem que és necessari establir més mecanismes que garantisquen als veïns i veïnes de Xàtiva un habitatge digne malgrat tot.

D’esta manera, als acords ja presos en matèria de desnonaments hem proposat que, d’una banda, es sume la signatura d’un conveni amb els Jutjats de Xàtiva, per propiciar la detecció de casos de persones en situació d’especial vulnerabilitat o de risc d’exclusió social a Xàtiva quan estiguen encara immerses en el procés judicial. Este conveni ens permetrà donar una resposta més ràpida i eficient anticipant-nos a la resolució.

D’altra banda també considerem fonamental incorporar en l’ordenança fiscal de l’Impost de Bens Immobles una taxa diferenciada amb recàrrec per a les propietats buides.

Amb esta moció presentada pels nostres regidors i a la qual s’ha sumat el PSPV i EU creiem que estem un poc més aprop d’una ciutat on primen les persones i no la banca.

Arxivat en: Comarcal, Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *