TENIM PARAULA

 

Article publicat al Levante el 19/09/2015

Cristina Suñer (Portaveu de Compromís i Segona Tinent d’Alcalde) 

Durant estos dies desenes de regidors complirem les nostres 100 primeres jornades al capdavant d’un govern municipal. Una data simbòlica però amb un pes fonamental dins de la legislatura.

Estes primeres setmanes deuen de marcar el full de ruta que volem per als nostres pobles i deuen de ser una demostració de la nostra capacitat de treball i compromís per canviar situacions vergonyants.

Estos 100 dies com a segona tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme i Sanitat han sigut dels més intensos que recorde a la meua vida política. Ningú va dir que seria fàcil endreçar un ajuntament dirigit a dit i més opac que el fons de la mar però ho estem aconseguint.

El canvi pel que han votat els ciutadans ha començat i des de Compromís hem estat treballant cadascun d’eixos 100 dies per materialitzar la diferència respecte el govern anterior. Les delegacions que dirigim tenen molt de pes en el canvi de rumb que se’ns reclama. Per això, des del primer dia, hem treballat en la reestructuració i optimització de recursos de l’ajuntament; hem dissenyat un pla de contractació basat en la transparència i la igualtat d’oportunitats per a tots i totes; hem obert el consistori als ciutadans i a les seues propostes i hem dut a estudi el repartiment dels impostos d’acord amb qui més tinga.

Estos 100 dies de gràcia també han servit per demostrar que som gent de paraula i diàleg. El govern de Xàtiva hui és un govern de consens i intercanvi de polítiques. Tenim, òbviament, varietat de parers sobre algunes qüestions però hem demostrat que per damunt de les sigles tenim un pacte amb els xativins i les xativines.

El programa electoral de Compromís està damunt la taula i la nostra prioritat és acomplir cadascuna de les seues línies conscients també que tot començarà a prendre forma a partir dels pressuposts del 2016.

És cert que per davant encara queden prop de 4 anys de treball però tot el temps del món és poc per fer ressorgir Xàtiva i estos primers 100 dies en són una demostració.

Seguirem i, com diu el poeta, no direm la nostra paraula amb voluntat d’antologia, car la direm honestament, iradament, sense pensar en ninguna posteritat com no siga la del nostre poble: Xàtiva.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *