Compromís ja treballa per la Via Verda de Xàtiva

Una de les prioritats de Compromís per Xàtiva és, sense dubte, la creació d’espais verds que vertebren i convertisquen en sostenible el nostre territori. Per això, des que es va quedar en desús la via de rodalies entre Xàtiva i la Pobla Llarga, hem estat demanant la creació d’una Via Verda. Ara ha arribat el moment!

La regidoria de Medi Ambient, la nostra companya Pilar Gimeno, ha complit en la nostra promesa d’impulsar la Via Verda. El principal obstacle d’esta infraestructura verda és la cessió dels terrenys per part d’ADIF.  Per això, Xàtiva, Manuel i la Pobla Llarga han mantingut una reunió amb el Secretari Autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, amb la intenció de buscar recolzament institucional que intercedisca davant esta entitat.

Segons la nostra companya Pilar Gimeno, la reunió ha estat molt profitosa perquè s’ha aconseguit el compromís de la Conselleria de coordinar totes les gestions necessàries i supervisar l’evolució del projecte.

El projecte pretén utilitzar els terrenys en desús de l’antiga línia de rodalies de RENFE per connectar els paratges naturals de la Cova Negra, les Salines i la Serratella, a la Pobla Llarga. La conversió del traçat del ferrocarril entre estes poblacions suposarà dotar la Costera i la Ribera Alta d’una alternativa ecològica i d’oci a les vies de comunicació ja existents. A més posarà a l’abast de la població un lloc on practicar activitats en contacte amb la natura.

 Són 11 quilòmetres de recorregut que, una vegada finalitzats podrien connectar amb la via projectada entre Carcaixent i Tavernes. Vora 40 quilòmetres per a gaudir de la natura i fomentar una vida saludable i respectuosa amb el medi ambient.

Tenim paraula!

 

Arxivat en: Comarcal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *