Els grups municipals Compromís, PSPV, EU i PP hem acordat presentar de manera conjunta, al ple de dissabte, 2 mocions proposades per Compromís per Xàtiva per fomentar la responsabilitat social de les empreses que contracten amb l’Ajuntament i per supervisar el seu correcte funcionament (a aquesta segona iniciativa també s’ha sumat Ciutadans).

Des de Compromís per Xàtiva, hem demanat que es tinga en compte a l’hora d’adjudicar un contracte municipal a una empresa criteris com el foment de la paritat, la discriminació positiva dels discapacitats, la reinversió de beneficis en patrimoni de la ciutat o en la millora del medi ambient. En este sentit, considerem que per aconseguir una societat millor es necessari el treball de l’administració pública però no té cap sentit que des de l’Ajuntament es destinen recursos de la ciutadania a aconseguir-ho mentre les empreses que tinguen concessions vagen en sentit contrari. Per poder incloure estos criteris als concursos públics es crearà una comissió mixta que determine exactament com hauran d’implementar-se a les bases.

D’altra banda, també hem proposat que s’avalue anualment les empreses adjudicatàries de l’Ajuntament per assegurar que es compleixen els objectius o els serveis encomanats. D’esta manera evitarem situacions com les que ens hem trobat: obres inacabades, serveis contractats que no es presten i milers d’euros dels ciutadans en la butxaca d’algú a canvi de res. A aquesta moció també s’ha adherit Ciutadans.