El passat maig vam recuperar Xàtiva a les urnes però ara cal reconquestar els seus carrers i fer nostra la història dels edificis que ens envolten i dels adoquins que xafem. El llegat històric-artístic de la nostra ciutat és molt ric però, sovint, desconegut per a molts. Per això, des de Compromís per Xàtiva volem reconquestar eixa història i posar-la en valor. Per fer-ho hem preparat una activitat que no deixarà ningú indiferent.

La Reconquesta de Xàtiva és una visita guiada, a càrrec del nostre company Rafa Suñer, que discorrerà al llarg dels punts més emblemàtics de la Xateba musulmana i la Xàtiva cristiana. Una visita que hem refet a partir del Llibre dels Fets de Jaume I i que, sense dubte, ens traslladarà a l’Edat Mitjana.

Després de recórrer el centre històric i reviure com va anar alçant-se el perfil que ara coneguem de Xàtiva soparem a l’Ermita de Sant Josep. Però ací no s’acaba la festa. En acabar de sopar cultura i comboi es barrejaran de manera insòlita a espais que sorprendran sense dubte a tots els que ens acompanyen. Només direm que la costa del Castell no serà el que ha sigut fins ara…

Des de Compromís per Xàtiva convidem a tots els veïns i veïnes a participar de la nostra Reconquesta de Xàtiva.

Dijous 8 d’octubre a les 20h. en la plaça de la Trinitat fins, aproximadament, la 1 de la matinada. Convenient dur llanterna i calcer còmode. Per apuntar-se contactar amb nosaltres a través del: 636 23 36 30 (Empar) i 620 37 46 73 (Ferran).