Aconseguim que arribe l’Economia del Bé Comú a Xàtiva

Per al nostre col·lectiu hui és un dia important perquè una les propostes que més hem defensat arriba a l’Ajuntament de Xàtiva. Al ple de hui, el consistori, ha aprovat per primera vegada un plec per contractar empreses amb clàusules socials.

Què vol dir això? Que les empreses que treballen per a l’Ajuntament de Xàtiva hauran de vetlar també pel benestar de les persones o el seu entorn.

El ple que s’ha aprovat hui és el que fa referència a la neteja d’edificis municipals. En ell s’inclou valorar millor l’empresa que done faena a gent en risc d’exclusió, víctimes de violència masclista, joves menors de 25 anys o discapacitats.

 La nostra companya, Pilar Gimeno ho explica molt bé: El que hem intentat és anar més enllà i no fer un simple contracte basant-nos en la millor oferta econòmica exclusivament, sinó valorar positivament aquelles empreses que entre la seua plantilla tinguen persones amb risc d’exclusió del mercat laboral com ara joves menors de 25 anys o víctimes de la violència masclista”. En este sentit, si l’empresa acompleix este punt es valorarà amb un màxim de 5 punts extra.

Una de les persones que més s’ha preocupat per buscar les vies d’implementar l’economia del bé comú al consistori ha estat la nostra portaveu Cristina Suñer. Suñer es va reunir fa unes setmanes amb Francisco Álvarez , un gurú de l’economia del bé comú a nivell internacional i actual Director General d’Economia Social, per treballar a partir del seu assessorament. 

Així explica la nostra portaveu i segona tinent d’Alcalde la iniciativa: “Volem traslladar el treball que ja es fa des de l’Ajuntament en aspectes com la paritat, la inclusió social, el foment del treball entre els joves o el respecte pel medi ambient a les empreses que contractem per realitzar serveis. No té ningún sentit que vagen en una direcció contrària a la que ens hem marcat nosaltres en matèria de transparència, igualtat d’oportunitats i inclusió de la gent més dèbil de la societat”.

Nosaltres estem molt satisfets que les nostres propostes acaben fent-se realitat. De fet sabem que no és una iniciativa aïllada i que en breu s’aprovaran nous plecs on s’implementaran noves clàusules com ara millorar la valoració de l’empresa que tinga un salari base per damunt del conveni o que compte amb un percentatge important d’indefinits a la plantilla.

#TenimParaula

 

Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *