L’Acord del Prado

Joanjo Garcia Terol

Regidor i secretari local Compromís per Xàtiva

Article aparegut en Levante EMV (30/04/16)

Assistisc perplex, com molts altres ciutadans, a la repetició d’eleccions. Una repetició que s’afegirà a quasi un any de govern en funcions del PP. Un govern que ha continuat aplicant lleis aprovades amb majories absolutes i que són fonamentals per al funcionament de l’estat. Lleis com ara la de la reforma laboral, la LOMCE o la llei “mordassa”. Convivim amb un govern en funcions que s’ha negat repetidament a explicar en seu parlamentària el que feia. Assistisc perplex perquè, agafe el pactòmetre, sume i veig que les forces que ens hem oposat els últims anys a la corrupció, les retallades, el menyspreu continu a la ciutadania i la submissió als poders fàctics i econòmics, sumem més que els que volen continuisme de polítiques, amb marca blanca o sense.

Acuerdo del prado

Assistisc perplex perquè veig que la negativa a parlar de tots els temes, incloent la reforma del model d’estat, l’avanç profund en democràcia i la posada de la política al servei de les persones, ha impedit que es poguera posar en marxa un govern de canvi. Reconec, i digueu-me innocent, que en tot moment he pensat que era possible l’acord, fins i tot he pensat que alguns pronunciaments, com l’acord del PSOE amb Ciudadanos, impossible de portar endavant, era només una manera de demostrar a alguns “barons” del PSOE que no hi havia més opció que la de ser valent, fer un pacte d’esquerres i abordar un procés de reforma profunda. Pensava que a Madrid tindrien la mateixa il·lusió que vam tindre a Xàtiva, a moltes ciutats del País Valencià o al govern de la Generalitat, quan, després d’anys de govern del PP, teníem l’oportunitat de fer un pacte que el deixara fora del govern i no ho vam dubtar. Però sembla que alguns que diuen ser d’esquerres no veuen les coses de la mateixa manera que les veiem ací.

Des de Compromís hem proposat, a última hora, i davant de la incapacitat de les altres forces polítiques, l’Acord del Prado, que finalment no s’ha pogut portar endavant. Hem proposat uns punts d’acord que van aconseguir, el dimarts passat, tornar la il·lusió a moltes ciutadanes i ciutadans, sabent que si es votaren, segurament aconseguirien majoria al Congrés. Vam proposar, primer, les polítiques, després ja parlaríem de les persones. Però sembla que hi ha moltes coses per canviar encara a Madrid, començant per la manera de construir governs. Sembla que ens toca, una altra vegada, a les valencianes i valencians, aportar enteniment, il·lusió i ganes de canviar-ho tot, perquè a nosaltres ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer.

Arxivat en: Comarcal, General, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *