El passat dilluns 2 de maig la junta de govern local aprovà l’oferta d’ocupació pública de 2016 per ocupar 2 places. Segons el regidor de personal i company nostre, Joanjo Garcia Terol “Hem aprovat la convocatòria de diversos procediments d’oposició perquè considerem fonamental i prioritari donar estabilitat a la plantilla de l’Ajuntament a mitjà termini i volem fer-ho, com hem dit reiteradament, mitjançant procediments oberts i publicitats que proporcionen les mateixes oportunitats a tots els candidats i candidates”.

En aquest sentit, Garcia Terol, ha assenyalat que, de moment s’ha tret oferta d’ocupació de 2 places: una de treballador o treballadora social, el procés de cobertura de la qual s’iniciarà en breu, i un altra de superintendent de la policia, la qual es traurà a concurs en funció de les necessitats. Aquests llocs de treball s’han creat a partir de les jubilacions que es van produir l’any passat.

Si bé han hagut proves per a policia local, feia més d’una dècada que no es convocaven oferta d’ocupació pública per ocupar un lloc a l’ajuntament en propietat. “Els darrers anys la llei prohibia traure oferta d’ocupació pública però els pressupostos generals de l’Estat d’enguany ho permeten en determinats supòsits que nosaltres complim. Tot i això, abans de l’entrada en vigor de la legislació que prohibeix traure places als ajuntaments ací s’evitaven els procediments de creació de places en propietat i es preferia contractar a dit”, ha assenyalat Garcia Terol.

L’aprovació de l’oferta d’ocupació pública permet iniciar el procediment de convocatòria d’oposicions per a cobrir les places en propietat. Aquest procediment comportarà un procés d’uns mesos des del moment es convoque el concurs. D’altra banda, el regidor de Personal ha assenyalat que aquestes places s’afegeixen als procediments d’interinatge, més immediats però també transparents, i que la intenció de l’equip de govern és aprofitar tot el marge de la llei per traure el màxim de places possibles en propietat.