La nostra companya Cristina Suñer està decidida a canviar la imatge i les condicions de viure al nucli antic i, sense pressa però sense pausa, ho està aconseguint. Hui mateix ha fet un pas de gengant perquè la Junta de Govern Local ha aprovat el plec de condicions per traure a concurs l’oficina tècnica que s’encarregue de gestionar l’ARRU ( Pla d’Àrees de Regeneració i Renovació Urbanes). Una vegada es publique al BOP (Butlletí Oficial de la Província) les empreses que vulguen optar tindran 20 dies per presentar les seues ofertes. En aquest sentit, des d’Urbanisme es calcula que l’oficina podria estar en funcionament a partir d’agost. “Estem treballant a contrarellotge per aconseguir obrir com abans millor i poder atendre les nombroses consultes que tenim. Tot i això, els veïns i veïnes del nucli antic o el Carme que hagen començat un obra, dins del 2016, podran acollir-se a aquestes ajudes presentant tota la documentació una vegada habilitada l’oficina, ha dit Cristina Suñer, regidora d’Urbanisme.

Aquesta oficina s’encarregarà d’informar i gestionar totes les subvencions  que es demanen dins d’aquest pla ARRU, el qual contempla una línia d’ajudes per rehabilitar 100 habitatges del Nucli Antic i el Barri del Carme, el que suposarà una inversió global de fins a 4,5 milions d’euros. Segons Suñer, “aquesta subvenció és una gran oportunitat per als veïns i veïnes del centre històric i del Carme perquè tenen pagat el 55% de l’obra que facen i en ambdós zones és urgent intervindre”.

La forqueta d’ajudes va des dels 11.000 euros fins els 30.000 i implica el finançament per part del Ministeri de Foment, el 35%, i la Generalitat, el 20%, el qual vol dir que els propietaris només han d’abonar el 45% de l’obra. L’ajuntament invertirà la seua part en el finançament de l’oficina i en l’acondicionament i reurbanització de les dos zones incloses al projecte.

Per a l’oficina tècnica s’ha previst una dotació màxima de 118.000 euros. Aquesta funcionarà fins el 31 de desembre de 2017 per garantir el tràmit i la cobertura de totes les actuacions. A més, la regidoria d’Urbanisme està preparant una campanya informativa per facilitar i agilitar el procediment.