Consell Nacional del Bloc a Xàtiva

El passat dissabte es va reunir a Xàtiva el màxim òrgan entre congressos del Bloc Nacionalista Valencià, el Consell Nacional. Fou la primera vegada que la nostra comarca acollia un Consell Nacional del Bloc.

En esta jornada es va aprovar per unanimitat una resolució presentada pel nostre col·lectiu i defensada pel nostre secretari local, Ferran Minguet, a favor de la millora de carreteres a la Costera.

En aquesta cita a la nostra ciutat també es va aprovar una resolució de suport a la proposta de Decret de Plurilingüisme i a la tasca del Bloc al capdavant de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.  El conseller, Vicent Marzà, va eixir a defensar aquesta proposta argumentant el pas endavant que comportarà aquest decret en l’augment d’ensenyament del valencià, en primera instància, i en anglès en segon lloc. “El decret advoca per un ensenyament de qualitat i homologable a països avançats en qüestions educatives com Finlàndia i el Canadà i té també una clara vocació social i funcional perquè acreditarà amb certificats oficials els coneixements de valencià i anglés en els nivells avançats d’aquest model progressiu”.

Com resa la resolució, el decret naix també amb una clara vocació transversal perquè incorpora la formació professional i la de persones adultes, estudis aliens fins ara a l’ensenyament en valencià. En la mateixa línia, els ensenyaments de règim especial (música i dansa) també estan previstos en els decrets.

Així, la votació va rebre més del 95 per cent del suport dels consellers nacionals, cap intervenció en contra i diverses a favor com ara la del diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, o el de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

Al mateix encontre, van estar elegits, entre sis candidats, els 5 membres del Bloc que seran consellers a l’executiva de la Coalició Compromís. Així, el més votat ha estat Pau Torregrossa seguit de Xavier Hervàs, Nathalie Torres, Aina Benavent, Natxo Bellido i Josep Melero, el qual figurarà com a membre adjunt. A més, hi hagué una unànime ratificació a la proposta de l’executiva perquè també sigueren els 5 consellers de Compromís els representants del Secretariat General, la coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó, i el portaveu nacional, Rafa Carbonell, així com altres caps d’àrea de l’Executiva del Bloc.

 

Arxivat en: Comarcal, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *