Hui mateix ha prés possessió el nou intendent de la policia local. Per a nosaltres este lloc hauria de ser ocupat per una persona que haguera passat un procés d’oposició i no a través del procediment que s’ha fet (una millora de lloc de treball). Tot i que les bases i el procés que s’han seguit són legals considerem que no recullen les mateixes garanties que una concurs oposició on no hi ha dubte que es respecten els principis d’igualtat, mèrit i capacitat. Precísament per això des del nostre col·lectiu volem que com abans millor s’inicie tota la paperassa per traure a concurs eixa plaça d’intendent, d’altra banda, ocupada també de manera irregular durant molt de temps. En este sentit, Ferran Minguet, secretari local, ho explica ben clar “Considerem que durant 20 anys ha existit una situació irregular sense que ningú protestara, per tant, si ara s’ha de corregir eixa irregularitat s’ha de fer amb totes les garanties, més encara, quan el mateix col·lectiu de la policia ha impugnat 3 vegades el procediment obert de millora de lloc de treball”.

Nosaltres hem elevat esta proposta al nostre company i regidor de Recursos Humans, Joanjo Garcia Terol, per que pose en marxa la burocràcia administrativa necessària. Ens ha assegurat que farà tot el possible per accelerar el procés. Joanjo Garcia Terol ho explica així: “La nostra postura en temes de contractació pública no ha variat. Seguim defensant que els procediments han de ser transparents, garantistes i el més estables possibles. Per això, en el cas de la plaça d’Intendent crec que el millor és convocar oposicions”.

A banda, volem oposcions perquè recordem que la plaça ja ha estat publicada com oferta pública i que per tant existeix l’obligació legal de convocar oposicions i creiem que el millor és iniciar el procés el més prompte possible.