Així són els pressupostos 2017

Dissabte es va aprovar al ple el pressupost per al 2017. COMPROMÍS va votar a favor perquè hem aconseguit que tinguen com a prioritat allò que sempre hem reclamat: les persones. El 2017 l’Ajuntament comptarà amb un pressupost general de 24.869.202,50€ dels quals  2,2 seran en inversions.

Parlem d’inversions: com hem dit hi ha 2,2 milions destinats a inversions, tot i que un milió anirà directament a pagar deutes amb propietaris de terrenys contrets per l’anterior govern. Per què? Perquè no van escatimar en la Ciutat de l’Esport però se’ls oblidà un detall, comprar els terrenys, o millor dit, pagar-los. Així de fàcil i així de trist. Hi ha veïns i veïnes amb terres de la ciutat de l’esport i d’altres zones que encara no han cobrat per les expropiacions.

La resta de diners, 1,2 milions d’euros ja són inversió sense trampa. Una xifra que s’incrementa un 27% respecte al crèdit inicial en esta partida en 2016 i que enguany té una important novetat: 250.000 euros es destinaran a executar les inversions més votades pels veïns i veïnes de Xàtiva. És a dir, Xàtiva tindrà, per fi, uns pressupostos participatius on totes i tots decidirem el que volem per a la nostra ciutat.

A banda de les inversions, hem fet un important esforç per reforçar regidories i partides que, al nostre parer, han de ser un motor de dinamització social i cultural. En este sentit hem incrementat el pressupost en:

  • Les polítiques d’Igualtat en un 33%
  • En Educació en un 15%
  • En el Conservatori en un 57%
  • En Cultura un 15%
  • En Joventut en un 32%
  • En gestió i protecció de patrimoni un 100%
  • En participació ciutadana un 40%

Al pressupost hi d’altres qüestions que caldria modificar, segons l’informe de la intervenció, i de les quals hi estarem pendents per garantir la total transparència i legalitat en l’execució d’este nou pressupost. Tot i això, considerem que el 2017 pot ser una gran oportunitat per a moltes de les polítiques que em iniciat, com ara la rehabilitació del nucli antic, la milllora de Cova Negra, o la consolidació del concurs de Joves Intèrprets com a referent a nivell estatal. Tenim Paraula.

 Seguim!

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *