Esta setmana, la nostra companya i regidora d’Urbanisme, Cristina Suñer, ha anunciat que el Ministeri de Foment ha donat llum verd a l’ampliació del termini del Pla IMPULS (Iniciativa de Millora i Protecció Urbana Local Sostenible) en Xàtiva. Això significa que s’amplia el període per presentar sol·licituds i realitzar les obres 12 mesos, fins el 31 de desembre de 2017. Suñer ho explicat ben clar:“Volem invertir fins l’últim cèntim de l’ajuda en la revitalització del nucli antic i del barri del Carme per això considerem que és una magnífica notícia. Tindre un any més facilitarà l’accés a estes ajudes i permetrà que moltes més famílies es puguen beneficiar”.

D’altra banda, Cristina Suñer també ha assenyalat que des de la regidoria que encapçala s’estan fent les gestions pertinents per ampliar l’àrea IMPULS de manera que puguen optar a la subvenció habitatges del nucli antic de grau 1 i 2, és a dir, els que tenen el major grau de protecció. Esta ampliació suposaria que duplicaríem l’àrea d’intervenció i per tant obriríem la possibilitat d’acondicionar molts més habitatges.

El pla IMPULS, amb 4,5 milions d’euros, és la inversió més important prevista per a aquesta legislatura en matèria de rehabilitació del nucli històric i suposa una aposta decidida pel canvi de model urbanístic impulsat per l’anterior equip de govern.

Este pla otorga ajudes d’entre el 35% i el 55% del cost de l’obra. Estes ajudes van des dels 20.000 als 30.000 segons es tracte d’una rehabilitació o d’una reconstrucció.

Creiem que l’ampliació del termini en un any és una gran notícia perquè permetrà a 100 famílies arreglar les seues cases.

Es pot sol·licitar informació a l’oficina IMPULS, situada a la Casa Artigues o visitant la web PLA IMPULS