Divendres la nostra companya Cristina Suñer va presentar la inicitaiva “Camins de Salut”. Una ruta dissenyada des de la regidoria de Sanitat i finançada per DKV Salud y Seguros Médicos. Un projecte que respon a la voluntat de la nostra companya de posar en valor el patrimoni urbà i natural de la ciutat mentre es difonen hàbits de vida saludables entre la població.

Segons va explicar Cristina a la presentació  “esta iniciativa se suma als nostres 7 itineraris de Ruta Sana i a les estratègies d’alimentació saludable que hem començat a desenvolupar tant en adults com en menors. El nostre objectiu és desenvolupar estratègies que ens ajuden a reduir la factura d’assistència sanitària gràcies a la millora dels hàbits dels nostres veïns i veïnes”.

El projecte de “Camins de Salut” consisteix en el disseny i senyalització d’una ruta urbana-rural que discorre pel centre històric i la Costa del castell. Este itinerari té una longitud de 3,9km. i s’ajusta a les recomanacions de l’OMS. A més d’estar disponible per a tota la ciutadania, des de la regidoria s’han preparat rutes guiades per monitors per a escolars amb la intenció d’aportar-los una alternativa d’oci la qual inclou història i exercici físic.

“Camins de Salut” és una ruta circular que s’inicia a la porta de l’Ajuntament per dirigir-se després a la plaça de Calixt III, carrer de Sant Domènech, plaça del Trinquet, carrer Forn del Vidre i des d’este punt es dirigeix ​​cap a la costa del Castell pel camí del Portet (PR) fins a la cova dels Coloms, la Nevera, i Sant Feliu. Una volta en Sant Feliu, la ruta torna al nucli urbà pel carrer Collar de la Coloma, Sant Josep, la font dels 25 dolls i, finalment, l’avinguda Selgas.

 

Ja tardeu en cordar-vos les espardenyes!