Suñer llança una campanya per unes Falles responsables

Esta setmana s’ha presentat en roda de prensa la campanya “Controla en Falles: si te’n passes t’ho perds” i el dispositiu especial de seguretat per a la setmana fallera. La nostra companya, Cristina Suñer, regidora de Santitat, en col·laboració amb l’ONG Controla Club, ha presentat les activitats d’esta campanya d’informació i conscienciació les quals tindran lloc el 16 i 17 de març, dos dels dies centrals de les festes falleres. Estos dies un grup de mediadors socials de l’ONG recorrerà els principals espais festius del municipi oferint informació a la població més jove i resolent tota mena de dubtes. L’objectiu és reduir els riscos del consum de drogues en el context de les festes populars.

Com ha assenyalat Cristina Suñer “el principal punt de la campanya és fomentar les conductes responsables i moderades en relació als consums abusius d’alcohol i de tota mena de drogues durant les Falles. En este sentit hem establert dos accions: d’una banda la informació i promoció entre els joves de conductes responsables i, de l’altra, la sanció als locals que venguen alcohol a menors “.

Esta inicativa també persegueix evitar les conductes de risc associades com l’ús de la pólvora, els vehicles o les conductes sexuals. De fet, la campanya comptarà amb una Guia de consells plantejada des d’una perspectiva de gènere que pretén transmetre missatges i consells específics sobre la problemàtica del consum d’alcohol i altres drogues per part de les dones en entorns festius i a les conductes de risc associades a estos, com ara les agressions sexistes. L’objectiu principal d’estos missatges és empoderar la dona en l’entorn de les festes populars situant-la en igualtat de condicions a l’hora de gaudir de la festa i intentar previndre possibles situacions de risc.

Durant la roda de premsa, a més, s’han presentat les principals dades de l’estudi realitzat per l’ONG Controla Club durant 2016 entre el públic assistent a les principals festes populars de la Comunitat Valenciana per a conèixer els hàbits i pautes de consum d’alcohol i altres drogues per part de la joventut valenciana en estes contextos.

En primer lloc, cal destacar que un 40,2% dels enquestats reconeix que el seu primer consum d’alcohol es va realitzar durant les festes populars. L’edat mitjana se situa en els dos casos al voltant dels 14 anys.

Pel que fa al consum d’alcohol, un 46,3% de les persones enquestades afirma haver-se emborratxat entre 1 i 3 vegades durant l’últim mes.

Finalment, segons les respostes referides sobre el consum de drogues il·legals, les principals substàncies que es consumeixen en este entorn són, per ordre, cànnabis, cocaïna, MDMA (Èxtasi) i amfetamina (Speed).

Confiem que iniciatives com esta contribuïsquen a inculcar hàbits més saludables i responsables entre el nostre jovent perquè la festa i la gresca no tenen perquè dur associades l’alcohol i d’altres substàncies.

Arxivat en: Comarcal, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *