Recuperem zones degradades de Xàtiva

El nostre company, Josep Bort, diputat provincial de Medi Ambient i Pilar Gimeno, companya i regidora de l’àrea han visitat esta setmana el solar del costat del CEIP Jacint Castanyeda i el situat al carrer Esteban Chaix. Es tracta de dos espais que es trobaven degradats i sense ús i que s’han recuperat integrant-los en l’entorn urbà. L’actuació, pressupostada en 60.000 euros, s’ha realitzat gràcies a una línia d’ajudes de la Diputació. Per a Bort, “és una actuació molt interessant perquè s’adapta al que estem fomentant des de l’àrea, els espais verds urbans sostenibles”.

El solar del carrer Aben Ferri 3 té una superfície aproximada de 2.200 metres quadrats en la qual s’ha dissenyat un jardí d’espècies aromàtiques autòctones i s’ha habilitat una zona recreativa amb bancs. A més s’han canalitzat les escorrenties d’aigua pluvial. Segons Pilar Gimeno, “era una zona molt degradada que amb la fi de la bombolla immobiliària es va quedar completament abandonada. Esta intervenció era totalment necessària i pensem que és una forma tant de mantindre el medi ambient com d’integrar-lo, sobretot atenent que està a la vora d’una escola”.

 

Amb actuacions com esta des de Compromís considerem que estem recuperant espais de les ciutats afectats per l’urbanisme expansiu i depredador dels darrers anys. A poc a poc aconseguirem que els solars abandonats, focus de brutícia, es convertisquen en zones integrades de les quals puguem gaudir totes i tots. #TenimParaula

Arxivat en: Comarcal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *