Fa uns dies, la nostra companya Empar Penadés, regidora de Conservatori i Música va presentar la primera escola de música d’estiu, Emergents. Esta iniciativa portarà fins a Xàtiva una proposta molt interessant per als joves i les joves músics.

Com va dir Penadés “Emergents vol ser un espai on els i les músics puguen crèixer i descobrir altres perspectives de la música. Considere que esta escola no és una escola més sinó un projecte singular que portarà fins a Xàtiva excel·lents professionals que aproparan d’una manera diferent l’aprenentatge musical i que a més, en mols casos, són referents per a molts dels i les joves músics de hui en dia.”.

Emergents es celebrarà del 26 de juny al 7 de juliol i comptarà amb figures tan reconegudes com el compositor i director guardonat internacionalment Ramon Garcia i Soler; el fundador de la Sedajazz, considerat el pare del jazz a València, Latino Blanco o Jordi Reig, musicòleg i integrant d’Al Tall.

A més com va destacar le coordinador de l’escola Carles Salvador “També hem apostat per professorat de molta qualitat i jove per treballar les connexions interdisciplinars entre diversos estils”. En este sentit formen part del professorat destacats músics com Marcos Úbeda, trombó de Zoo i Obrint Pas; Gustau Garcia, percussionista d’Auxili o Sayuri Akimoto, formada als Estats Units i guardonada en nombroses ocasions.

Esta iniciativa obri el Conservatori a propostes diferents amb gran experiències per als i les joves aprenents com ara tocar amb grans figures de la música moderna i tradicional. De fet, està previst un gran concert per acabar el curs amb la participació de Quico Tur i Ivan Gosip, d’Aspencat, Feliu Ventura, Josep Nadal i Àlex Seguí, de la Gossa Sorda i Xavi Sarrià i Miquel Gironés, d’Obrint Pas, i Pep Gimeno “Botifarra”. A més, estos artistes assajaran amb els i les alumnes i els explicaran les seues experiències en el món de la música.

Emergents està adreçada a estudiants de grau elemental i mitjà o a joves amb inquietuds musicals d’entre 10 i 30 anys. Les inscripcions es fan a través del web www.escolaemergents.com i el preu són 75 euros per als alumnes del Conservatori Lluís Milà i les escoles de música de les bandes de Xàtiva i de l’Escola de Danses i 100 euros per a la resta d’alumnat. Hi ha 160 places dividides en les especialitats de Piano, Vent Metall, Vent Fusta, Corda, Guitarra, Percussió i Dolçaina.