A Xàtiva volem un #TracteJust!

La nostra autonomia està doblement discriminada pel govern central. D’una banda per ser la pitjor finançada i, de l’altra, per ser el territori que menys inversions rep de tot l’Estat. Som els únics que amb una renda per càpita inferior a la mitjana aportem a les arques de l’Estat com si estiguérem per damunt. Som l’11% de la població i el 10% del PIB estatal i tan sols rebem el 3,5% d’inversió real. L’Estat ens condemna a unes retribucions fiscals injustes i desproporcionades que aboquen a la Generalitat a la inviabilitat econòmica. És més, el 2016 vam ser el territori amb menys inversions estatals i a més el govern central tan sols va executar el 50% de la inversió pressupostada.

Només unes dades: amb un finançament just podríem acabar amb els barracons i construir 78 noves escoles. També podríem acabar amb les llistes de la dependència o crear més ocupació.

La discrimanció cap al poble valencià ha arribat  a punts insuportables i cal que les institucions es planten i reclamen a l’Estat que no som ciutadans de segona. Per això l’Ajuntament de Xàtiva ha mostrat al ple de juny el seu suport a totes les accions de la Generalitat i a les Corts Valencianes per un finançament just.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *