El Tribunal Suprem va condemnar l’Ajuntament de Xàtiva, el setembre de 2015, a tornar els diners que s’havien cobrat de més als alumnes del Conservatori Lluís Milan durant el curs 2010-2011. L’aleshores equip de govern, format totalment pel PP de Xàtiva, va incrementar un 36% els preus públics del Conservatori.

Els nostres companys, Joan Josep Garcia i Cristina Sunyer, aleshores regidors en l’oposició, varen presentar al·legacions davant l’Ajuntament de Xàtiva respecte aquesta modificació dels preus.

Unes al·legacions que foren desestimades pel govern del PP i que abocaren els regidors de Compromís a un llarg periple judicial que els va portar davant el TCJ i el Tribunal Suprem.

Amb l’execució de la sentència, el Consistori vol posar punt final a un complex i llarg procés judicial i, tot i que la Corporació només està obligada a respondre a tots aquells que van reclamar en temps i forma, ha decidit que seguirà el criteri de tornar d’ofici –és a dir, a tots els alumnes matriculats- els imports dels preus públics cobrats de més en 2010.