Tallers de Salut per a la població més vulnerable

La regidoria de Prestacions Sanitàries, a càrrec de la nostra companya Cristina Sunyer, ha donat per finalitzat el cicle de tallers de Salut adreçats a la població  més vulnerable, que s’han pogut realitzar gràcies a una subvenció rebuda per part de la Conselleria de Sanitat. 

Els tallers, dissenyats per l’empres Amés Amés Serveis, van ser impartits per la psicòloga Pilar Martínez, experta en el tema, i es van realitzar durant els passats mesos de desembre, gener i febrer.

En primer taller, Salut Sexual,  estructurat en 3 sessions de 2 hores, es van tractar les diferents dimensions de la sexualitat: vivència del cos, vivència dels sentiments i gestió dels riscos, tant biològics (embararassos no desitjats, infeccions de transmissió sexual, etc.) com emocionals (autoestima, relació de parella, etc.) amb l’objectiu de facilitar un espai per treballar la salut sexual, entenent-la tant des de la seua vessant emocional com física, prenent com a punt de partida la capacitat personal i la responsabilitat individual per gestionar els riscos associats.

El segon taller, anomenat Educació Sexual i Prevenció, constava de 3 sessions de 2 hores dirigides a fomentar conductes saludables en relació amb la sexualitat, el VIH i altres ITS, així com en la prevenció de situacions no desitjades. L’objectiu d’aquest taller era facilitar un espai per treballar la salut sexual, entenent-la tant des de la seua vessant emocional com física i prenent com a punt de partida la capacitat personal i la responsabilitat individual per gestionar els riscos associats.

El tercer i últim taller, Conductes Saludables, va tractar aspectes bàsics dels diferents factors de risc detectats en la població immigrant i d’ètnia gitana a través de 4 tallers. L’objectiu principal era millorar la salut i la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans tot abordant les desigualtats sanitàries mitjançant la promoció de la salut.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *