Xàtiva Sense Soroll-Diversió responsable

La nostra companya Pilar Gimeno ha llançat, des de la regidoria de Medi Ambient, la campanya “Xàtiva Sense Soroll-Diversió Responsable”. Una campanya adreçada a la població adulta que gaudeix de les seues estones d’oci en la zona del mercat i adjacents, que té com a finalitat conscienciar de la necessitat de reduir la contaminació acústica, evitar molèsties al veïnat, millorar la qualitat acústica de la zona, conciliar els diferents interessos de les parts implicades i fomentar el respecte en la comunitat.

Gimeno ha declarat que “necessitem conjugar dos vessants molt importants per a la nostra ciutat que, aparentment, són incompatibles: d’una banda hem de treballar per garantir el descans de la gent de Xàtiva, però també hem de treballar per afavorir el desenvolupament d’activitats econòmiques com en aquest cas concret d’hostaleria. Confiem en la bona voluntat i el civisme de la gent per assolir aquesta fita”.

La campanya forma part de les mesures aprovades pel consistori dins de la declaració de la Plaça del Mercat com a ZAS (Zona Acústicament Saturada) i es composa de tres vessants:

  • Uns indicadors acústics que s’han instal·lat a la Plaça del Mercat i que estan dotats d’una simbologia lumínica intuïtiva, que mesuraran i monitoritzaran tota la informació sobre els nivells de soroll, de manera que tant els usuaris com la policia podran saber de manera immediata si se superen els nivells permesos per llei.
  • Uns díptics informatius dissenyats per informar i conscienciar els usuaris de la importància d’una diversió responsable, que inclouen un QR que permet descarregar una app per mesurar els nivell acústics des del telèfon mòbil.
  • Productes de marxandatge d’ús hostaler dissenyats amb l’eslògan de la campanya, que s’han repartit entre els locals de la zona i que serviran per recordar els usuaris que estan a una ZAS i que també poden divertir-se de manera silenciosa.

A més a més, l’inspector d’ocupació de la via púbica modifica el seu horari i controlarà les terrasses per comprovar el correcte compliment de les autoritzacions atorgades.

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *