Una xarxa d’acer previndrà despreniments a la Cova Negra

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha visitat Xàtiva amb motiu de la firma de l’acta de recepció de les obres d’eliminació de risc geològic per roca inestable dutes a terme durant les darreres setmanes a l’entorn del paratge de la Cova Negra. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la nostra companya Pilar Gimeno, la regidora de Medi Ambient, han acompanyat el diputat per comprovar in situ el resultat d’unes obres la finalitat de les quals ha estar garantir la seguretat dels visitants d’una de les zones mes transitades del terme municipal durant els dies de Pasqua.

Les obres han consistit en la instal·lació de 60 metres quadrats de xarxa de cable d’acer, ancorats a la paret de roca amb fixacions de quatre metres de profunditat, per tal de subjectar un enorme bloc de pedra calcària que amenaçava amb desprendre’s, amb el conseqüent risc per a la seguretat dels caminants. La roca protegida, que es troba altament fissurada, se situa a escassos metres de l’entrada de la cova. Les obres han estat executades pel procediment d’emergència. Gràcies a l’actuació, la zona és completament segura.

El pressupost de les obres va ascendir a 10.263,61 euros, encara que s’adjudicaren per 9.970,40 euros a l’empresa Trabajos en Vertical y Horizontal, S.L. La Diputació de València ha subvencionat el 90% del cost dels treballs (8.973,36 €), mentre que l’Ajuntament de Xàtiva s’ha fet càrrec del 10% restant.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *