Compromís demana a l’Ajuntament de Xàtiva que s’oferisca a acollir refugiats de l’Aquarius

Xàtiva sempre ha sigut solidària, i no podem deixar a ningú en el camí”, diu el portaveu Eliseo Oviedo

Xàtiva. 12.06.2018.

Compromís de Xàtiva demana a l’Ajuntament de la localitat, que s’oferisca a la Generalitat per a acollir a persones refugiades de l’Aquarius, el vaixell a la deriva en el Mediterrani amb més de 600 persones refugiades i migrants a bord.

Atès que el govern d’Espanya, ha aceptat la proposta de la Vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Mónica Oltra i de l’Alcalde de València, Joan Ribó ha mostrat la seua disposició al fet que el vaixell atraque en el port de València, arriba el moment d’ajudar a aquestes persones amb responsabilitat. El portaveu de Compromís a Xàtiva, Eliseo Oviedo, manifesta que “les nostres gents sempre han sigut solidàries. No podem deixar a ningú a la deriva si va a arribar ací entre nosaltres, vinga d’on vinga, i per això sol·licitem a l’Ajuntament que faça un pas al capdavant”.

Oviedo recorda que altres municipis com Paiporta ja s’han oferit a acollir als refugiats i immigrants del vaixell, i llança un missatge responsable. “Sabem que no n’hi ha prou amb portar-los, sabem que hi ha aconseguir que visquen en condicions. Cal estudiar bé la situació al detall, però en principi, tenim espais municipals, recursos de la Regidoria de  Benestar Social, i veïnes i veïns que estan disposats a ajudar”, explica Oviedo. De fet, de forma immediata es va a començar a treballar aquest assumpte amb les tres regidores de la formació en el consistori.

En aquest sentit, Compromís de Xàtiva anuncia que presentarà una moció en el Ple municipal per a instar al fet que l’Ajuntament pose a la disposició de la Generalitat els  recursos necessaris per a ajudar a aquestes persones.

EXECUTIVA DE COMPROMÍS XÀTIVA

Arxivat en: General, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *