Xàtiva es personarà com acusació particular en els casos de violència de genere de la localitat

Compromís agraeix a tots els grups municipals la unanimitat assolida entorn de la seva proposta

Xàtiva. 30.06.18. Compromís de Xàtiva celebra que el ple realitzat aquest matí, a iniciativa d’una moció de compromís, hagi aprovat una declaració  institucional en la qual tots els grups han votat a favor que  l’ajuntament es presente com acusació particular en els casos de violència  de genere contra les dones i les xiques del municipi en els quals hi hagi una denúncia La representant de la coalició en el consell de la Dóna,  Isabel Serra, “explica que Xàtiva envia un missatge molt clar i directe als homes que s’atreveixin a tocar a una de nosaltres sense el nostre consentiment. El  municipi es va a presentar en el juí a demanar que vagin a la presó”.

Serra explica que Compromís ha presentat la iniciativa d’urgència en el  ple d’aquesta matí, després d’assabentar-se pel Diari la Veu que divendres  passat 22 de juny, una jove de Xàtiva que viatjava en la línia de tren  València – Xàtiva, va ser assetjada per quatre individus que també van  dir ser veïns de la localitat. En aquest cas no hi ha hagut denúncia, però  Serra afegeix que a partir d’ara si hi ha denúncia, ens personarem com  acusació, és un acord transcendent i de calat. Mes allà d’altres mesures efímeres i lligades al moment, des de Compromís apostem per iniciatives eficaces, és a dir proactives, i amb les dones protagonistes de la  resposta. Per últim la representant de Compromís en el Consell de la Dóna,  malgrat les urgències, ha volgut agrair precisament el treball realitzat  pel Consell per complementar i enriquir la moció original presentada pel  seu grup

EXECUTIVA DE COMPROMÍS XÀTIVA

Arxivat en: Comarcal, Feminisme, Local, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *