La segona edició de l’escola de música d’estiu Emergents repeteix l’èxit de participació de l’any passat i es consolida a Xàtiva com a un projecte únic i singular que fomenta el talent dels nous músics a través de la formació integral.

Una notícia de què s’han fet ressò diversos mitjans de comunicació del País Valencià, que estan seguint de molt a prop el dia a dia d’aquesta escola pròpia de Xàtiva.

Dels 78 alumnes d’entre 10 i 30 anys que participen en aquesta edició, més del 50% ja van participar a l’edició passada i han esperat ansiosos poder repetir-hi aquest any.

Tant a l’anterior edició com a l’actual, el grup d’instructors té una sòlida trajectòria i molts d’ella participen en actiu en alguna formació del panorama musical valencià, el que suposa un valor afegit de l’escola i un atractiu més per als més joves.

Però no només es treballa la part tècnica, també se li dona una importància especial a la l’escenografia, i el professorat també té coneixements d’escena per tal de poder aportar als i les jovens formació i disciplina una vegada estiguen dalt de l’escenari.

Amb la seua manera de gestionar el Conservatori, la nostra companya Empar Penadés pretén obrir les seues portes a tots els estils musicals i a diverses activitats que donen cabuda a un ampli ventall d’alumenat, a més de fer d’ell un centre de referència no només a nivell comarcal, sinó també arreu del País Valencià.

Hem d’estar oberts a qualsevol projecte o idea que puga beneficiar el nostre conservatori i, per tant, els seus alumnes. Treballem per treure-li suc al conservatori i aprofitar totes les seues possibilitats per donar-li a Xàtiva un centre de formació completa i de la màxima qualitat”, ha afirmat Penadés.