Una Jornada analitza el problema de l’accessibilitat en els espais públics de Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva va acollir divendres passat una jornada per a tractar la problemàtica de l’accessibilitat als diferents edificis i espais públics per a persones discapacitades o amb mobilitat reduïda. En la sessió han estat presents l’alcalde, Roger Cerdà, la nostra companya Cristina Suñer, regidora d’Urbanisme, així com tècnics municipals, Policia Local i membres de la Confederació Espanyola de Persones Amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) i de l’associació de Xàtiva contra l’Esclerosi Múltiple de l’Àrea 13.

La Jornada ha analitzat els problemes i solucions referents a l’accessibilitat a edificis d’habitatges, mitjans de transport, edificis públics i espais naturals, a més d’explicar els factors d’èxit en referència al tipus d’usuari i les seues dificultats, els nivells d’exigència i la metodologia a aplicar. També s’ha repassat la normativa i han recalcat les mesures que han de prendre’s en espais com a rampes i plataformes, banys, places d’aparcament, parcs o mobiliari urbà.

Sunyer afirma que la jornada ha servit per a tindre una altra visió sobre la situació dels afectats i, junt amb l’Alclade, es comprometia a revisar la situació de la ciutat en matèria de barreres arquitectòniques. Iniciatives com esta s’han de fer més sovint per tal que els tècnics municipals, que coneixen la normativa, es posen també en la pell de la persona que ha d’usar els accessos. Hem pres nota de les assignatures pendents“, afirmava la regidora d’Urbanisme.

Arxivat en: Local, Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *