“Anem a assegurar l’antiga estació de Xàtiva i a garantir que no caiga”

Aquest ha sigut l’acord de la nostra companya Cristina Súñer, al capdavant de la regidoria d’Urbanisme, amb Jordi Estellés (PSOE), al de la de Patrimoni, en assabentar-se que els ha sigut denegada la subvenció destinada a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural del País Valencià.
Segons Súñer, “aquesta ajuda ens haguera vingut molt bé i suposaria, d’una vegada per totes, el fet de poder invertir en aquest immoble, i així iniciar el camí per salvar-lo.”
L’antiga estació de tren és la segona més antiga de l’espanyol (després de la del Grau de València), i tot i la desaparició de les que varen integrar les dos primeres línies ferroviàries de l’Estat: les de Madrid a Aranjuez i de Mataró a Barcelona, la Conselleria ha exclòs Xàtiva d’unes ajudes al patrimoni que, d’haver-se obtingut, anaven destinades a l’immoble.
Tot i això, les regidories d’Urbanisme i Patrimoni han anunciat que, malgrat la falta de finançament, treballaran en solitari en la consolidació de l’immoble.
Segons les declaracions de Súñer: “Destinarem la nostra part per assegurar l’antiga estació i garantir que no caiga. Amb subvenció o sense, la salvaguarda d’aquest immoble està garantit. És una qüestió d’emergència.”
De moment, l’Ajuntament invertirà en aquest immoble per tal d’assegurar l’edifici i evitar la seua caiguda. El projecte de consolidació de l’estació, fet per Xavier Gironés, està pressupostat en 116.000 euros, que el consistori assumirà en solitari amb els diners del programa Xàtiva Creix. Pel que fa a la recuperació integral, el futur és més incert ja que sí que serà necessari disposar de fortes ajudes econòmiques per poder-la portar a terme.
Segons l’informe del cap de l’àrea de Cultura, l’antiga estació de ferrocarril “és un dels immobles més emblemàtics i representatius de l’arquitectura industrial del segle XIX xativina; a més de ser una de les poques empremtes que tenim d’aquella revolució industrial i de comunicacions que va suposar l’arribada de la tercera línia de ferrocarril més antiga de l’Estat Espanyol.”
L’estació anava a ser rehabilitada i convertida en un Museu del Ferrocarril. Per això, Xàtiva va obtenir 700.000 euros en 2009, però una sèrie d’impediments tècnics varen frenar l’arribada dels diners, i l’aportació estatal va caducar.

Arxivat en: Local, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *