L’Ajuntament de Xàtiva i Proyecto Hombre culminen dos anys d’estreta relació amb un concert solidari al Gran Teatre de Xàtiva

Dissabte 27 d’octubre a les 19:30 de la vesprada, el Gran Teatre acollirà un espectacle musical solidari a càrrec de la Unió Musical Llanera de Ranes i la companyia Innovatori de Moviment, d’Alicia Herrero, que anirà a benefici de Proyecto Hombre, Fundació A. Miguel Roca. Així ho han anunciat este matí en roda de premsa la nostra companya Cristina Súñer, regidora de Prestacions Sanitàries; Cristian Climent, coordinador del Centre de Dia d’Ontinyent i president de la Unió Musical Llanera de Ranes; i Vicent Andrés, director de la Fundació Proyecto Hombre València.

Cristian Climent, que ha agraït l’estreta relació existent amb la regidoria de Prestacions Sanitàries així com la seua immediata disponibilitat a l’hora de col·laborar amb aquesta proposta, s’ha mostrat molt entusiasmat perquè els músics de Llanera puguen oferir, al Gran Teatre de Xàtiva, un espectacle que ha qualificat de vistós i de gran qualitat. A la primera part del concert, més moderna, s’interpretaran adaptacions d’obres com El Señor de las Anillos, acompanyada per la veu d’una soprano; i a la segona part, dedicada íntegrament a Carmina Burana, 12 ballarines de la companyia Innovatori de Moviment interpretaran diverses coreografies d’Alicia Herrero i Cristina Puchades.

Segons Climent: «És tot un honor poder posar en valor el nom de la Unió Musical Llanera de Ranes en un context com el del Gran Teatre de Xàtiva i en un acte solidari d’aquesta rellevància a benefici de Proyecto Hombre.»

Les entrades, que es posaran a la venda a mitjans de la setmana vinent per un import de 5€, es podran adquirir a la Casa de la Joventut, la Casa de la Cultura, el Centre de Dia d’Ontinyent i la seu de Proyecto Hombre València. També hi ha la possibilitat d’adquirir entrades de fila 0 als mateixos emplaçaments o mitjançant transferència bancària a Cajamar: ES34 3058 2143 4428 1000 1288.

Per a Vicent Andrés: «Este concert ofereix la possibilitat de recaptar fons per finançar accions exemptes de finançament públic que depenen totalment de la solidaritat de la ciutadania.». La Fundació Proyecto Hombre és un entitat social, sense ànim de lucre i amb més de 30 anys d’història, que disposa de diversos centres de dia, comunitats terapèutiques i programes de prevenció per tractar persones amb diferents addiccions (drogues, alcohol, apostes, jocs, etc.) i ajudar les seues famílies a enfrontar el problema. Tot tenir convenis i comptar amb finançament per públic, Proyecto Hombre té necessitats que no estan del tot cobertes. Andrés, a banda de la vessant econòmica, també ha apuntat la manca de voluntaris per a treballar a la fundació. «Necessitem persones per treballar amb persones», ha afirmat fent una crida a tots aquells individus que, d’una manera o altra, puguen col·laborar amb la seua comesa.

Cristina Súñer ha agraït i ha valorat molt positivament la tasca realitzada des de les diverses unitats de Proyecto Hombre amb les persones que pateixen addiccions i les seues famílies; i ha assenyalat la responsabilitat de l’administració pública de fer difusió de tots eixos recursos que moltes vegades són desconeguts per la ciutadania i poden ser-los de gran ajuda.