La Generalitat Valenciana invertirà 3’8 milions € en la construcció d’aquesta nova infraestructura

Aquest matí, a la seu de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, acompanyat per les regidores d’Urbanisme, Cristina Súñer, i Medi Ambient, Pilar Gimeno, s’ha reunit amb el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i amb el subdirector general de Mobilitat, Josep Llin. En l’agenda del dia, la nova via verda Xàtiva-Carcaixent, inversió inclosa en els pressupostos 2019 de la Generalitat Valenciana i dotada amb 3’8 milions d’euros.

Com a resultat de la reunió, la delegació de Xàtiva ha conegut el compromís de la Conselleria d’assumir el 100% del cost de l’obra. En concret, per a l’exercici 2019, els pressupostos autonòmics contemplen 87.000 euros per a l’elaboració del projecte de la nova infraestructura. L’anualitat de 2020 suposarà una inversió de 2.184.000 €, mentre que en 2021 es destinaran 1.560.000 € per part de la Conselleria en la construcció de la nova via verda.

Aquest compromís d’inversió permetrà a l’Ajuntament destinar els 80.000 € inclosos al Pla Director d’Inversions Xàtiva Creix a la construcció d’un nou carril bici de connexió d’aquella nova infraestructura, d’una banda amb l’estació de ferrocarril de la ciutat i, d’altra, amb l’arranc de la ruta cicloturista que va des del camí de Sant Antoni al paratge natural de la Cova Negra.

La nostra companya Cristina Suñer ha mostrat la seua satisfacció pels avanços aconseguits en la reunió: “finalment hem aconseguit el compromís per part de la Conselleria de la construcció del tram de via verda entre Xàtiva i La Pobla Llarga, una inversió que supera els 3’8 milions d’euros. Per la nostra part, ens hem compromès a destinar els 80.000 euros que teníem previstos a fer els accessos i a connectar la via verda amb l’estació de Renfe i amb la Cova Negra”.

Per la seua banda, la nostra companya Pilar Gimeno, regidora de Medi Ambient,  considera que “la Conselleria ens ha recolzat amb una inversió de 3’8 milions d’euros. És una alegria, perquè açò suposarà per a Xàtiva la posada en valor de tot el nostre patrimoni natural, donat-li més vida encara al nostre paratge municipal que es complementa amb la contractació de la llum elèctrica que ja tenim en marxa. Cal fer de Xàtiva una ciutat turística no només patrimonial, sinó també rural, mediambiental i natural”.