Suñer: “la resposta de la ciutadania a la nostra crida ens fa afrontar amb més il·lusió encara aquest procés innovador i plenament democràtic”

Xàtiva, 17 de març de 2014

Aquesta setmana la Coalició Compromís celebra les Primàries a les Eleccions Europees en les que participen 11.577 persones, entre militants de Compromís, les persones que s’havien donat d’alta com a simpatitzants de la coalició abans d’iniciar-se el procés de primàries, i els simpatitzants i ciutadans que s’han registrat per a participar en les primàries des que es va obrir el cens el passat 19 de febrer. A Xàtiva s’han inscrit finalment 138 persones, augmentant de forma significativa el nombre de simpatitzants de la Coalició, que per tant queden inscrits per a les pròximes convocatòries de primàries.

El procés de votació es pot realitzar ja per via electrònica, del 17 al 19 de març, per correu postal, del 14 al 20, o presencialment el dia 21, en les meses electorals que s’establiran pel territori valencià, una de les quals estarà situada a Xàtiva, en horari de 18h a 21h. Els ciutadans inscrits en el cens de primàries podran triar entre els cinc candidats a cap de llista, Jordi Sebastià, Enric Bataller, Julià Álvaro, Isabel Martí i Pedro Sánchez, i els dèsset candidats per a la resta de la llista.

La portaveu de COMPROMÍS Xàtiva, Cristina Suñer, ha valorat positivament el resultat del procés d’inscripció, i ha declarat que “la resposta de la ciutadania a la nostra crida ens fa afrontar amb més il·lusió encara aquest procés innovador i plenament democràtic. El que per a unes eleccions com les europees hàgem tingut tan bona resposta i en tan poc de temps per la premura de les dates, ens fa valorar molt positivament la proposta de fer primàries per a triar tant el cap de llista com la resta de la llista, en un procés plenament obert a la ciutadania.” I ha recordat que COMPROMÍS ha decidit realitzar primàries per a tots els processos electorals, i així es repetirà aquest procés per a les eleccions autonòmiques i generals que se celebraran l’any 2015.