A partir d’aquest curs 2018-2019 el Lluís Milan incorpora aquesta metodologia pedagògica a la seua oferta acadèmica
La regidora de Conservatori, la nostra companya Empar Penadés, acompanyada per Carmen Badia, directora del Conservatori, i Seo Perucho i Joan Furió, professors de violí, ha anunciat hui en roda de premsa la incorporació del mètode Suzuki als plans acadèmics del conservatori Lluís Milan.
Penadés que, des que està al front de la regidoria ha treballat de valent per obrir les portes del Conservatori a altres vessants musicals, apostant per propostes innovadores com l’escola de música Emergents o altres cursos realitzats amb la col·laboració de la Fundació Sanganxa, considera que la incorporació del Mètode Suzuki a l’oferta acadèmica musical del Lluís Milan suposarà uns avantatges innegables ja que augmenta l’oferta complementària acadèmica, a més de posar-se al dia amb les modernes metodologies pedagògiques en l’àmbit musical.
Segons la regidora: «Seria una llàstima que, havent demanda per part de l’alumnat, tenint un conservatori municipal i professorat qualificat per impartir aquesta metodologia que ja treballa al Conservatori, deixarem passar l’oportunitat d’oferir el Mètode Suzuki i ampliar així l’oferta formativa del centre.»
El Mètode Suzuki es fonamenta en el concepte de LLENGUA MATERNA i el triangle educatiu del pare-professor-xiquet, i s’inicia des dels 3-4 anys d’edat. Es tracta d’un mètode que utilitzen els pares per a desenvolupar les habilitats dels seus fills (la memòria, la psicomotricitat fina, la disciplina, l’oïda, etc…). Els alumnes reben una classe individual de 30 minuts i altra col·lectiva d’una hora setmanalment. Les classes de grup solen organitzar-se segons el nivell i edat dels xiquets.
Seo Perucho i Joan Furió seran els encarregats d’impartir aquestes classes. Ambdós són professors de violí al Lluís Milan, i durant quasi 8 anys han estat fent classes de violí segons la metodologia Suzuki per compte propi. Els dos són titulats per l’Asociació Europea de Mètode Suzuki (ESA) i pertanyen a la Federació Espanyola del mateix mètode. Segons Furió: «Aquesta és una oportunitat de situar al Conservatori de Xàtiva dins dels centres oberts a les noves pedagogies d’educació, el que generarà beneficis en la qualitat d’ensenyament musical. A més, fomentarà la col·laboració i intercanvi cultural entre els alumnes de dins del territori nacional i de tota Europa, ja que els alumnes d’aquest mètode tenen un repertori comú i poden fer música en qualsevol part del món.»
Per a aquest curs l’oferta se situa en 22 places de diversos nivells i el preu de la mensualitat és de 60€. Segons les dades que ha facilitat la directora del Conservatori, a dia de hui ja hi ha 26 preinscripcions fetes, que seran acceptats per ordre de registre. Està previst que les classes comencen el proper dia 15 d’octubre, i les matrícules es podran realitzar entre l’1 i el 15 d’aquest mateix més. Aquesta vesprada tindrà lloc una reunió per informar les famílies interessades a les 19:30 a la primera planta del Conservatori.