Suñer: “es tracta d’una proposta transversal a llarg termini que ha d’implicar tota la ciutadania i tots els estaments i que crearà nous llocs de treball”

Xàtiva, 30 de març de 2015

Compromís Xàtiva destaca com propostes més ressenyables en el marc de la recuperació del patrimoni la reactivació immediata de l’expedient de “Xàtiva Patrimoni de la Humanitat” iniciat i oblidat per l’Ajuntament l’any 1999. En aquest sentit la candidata a l’Alcaldia de la coalició, Cristina Suñer, ha manifestat respecte a aquesta proposta: “és tan important la implicació social amb aquest objectiu com la pròpia consecució de la fita”, atès que un fet com aquest “ha de suposar la implicació de tota la societat xativina, la ciutadania, la iniciativa municipal, les institucions valencianes i també el recolzament de promotors privats”. Per altra banda la candidata també ha declarat “que aquest tipus d’iniciatives son transversals a totes les opcions polítiques municipals i constitueixen un bon punt de partida per conformar consensos municipals entorn a projectes locals de gran abast que des de Compromís volem tirar endavant per a Xàtiva”.

La proposta contempla crear un equip d’experts, provinent de tots els àmbits, que prepare la candidatura de la nostra ciutat com a Patrimoni de la Humanitat. Hauran de participar els principals coneixedors del nostre patrimoni i la nostra cultura de la nostra ciutat i especialistes foranis, i es buscarà l’assessorament i el recolzament de persones importants del món de la cultura. Aquesta candidatura haurà de ser consensuada per tots els grups polítics i es plantejarà a llarg termini, condicionant les polítiques d’urbanisme, patrimoni, nucli històric, comerç, cultura, etc. No es tracta de proposar la candidatura sense més, sinó de preparar la ciutat, els seus valors patrimonials, les infraestructures al nucli històric, les polítiques culturals, etc i condicionar-les en funció d’aquest objectiu, per tal que es complisquen les exigències que es necessiten, i aconseguir així millorar la ciutat, fer-la més habitable per als seus veïns i més atractiva per als visitants.

Finalment, Suñer ha declarat que “totes aquestes actuacions suposaran la creació de noves expectatives econòmiques i nous jaciments de llocs de treball i la revalorització dels immobles, del nucli històric, provocant un efecte inversor dels propietaris davant una millor expectativa de obtindre rendiments bé pels lloguers, o per la venda.” I va afirmar que “en dues legislatures es podria assolir aquest objectiu, la primera per posar en marxa totes les propostes i la segona per promocionar turísticament la ciutat a tots els nivells.”

Foto de l’article: Alfredo Garcia