És una carrera de fons però poc a poc la nostra companya Cristina Suñer està aconseguint revertir el model urbanístic de Xàtiva. Prova d’esta faena és la jornada del Seminari Internacional d’Estratègies d’Intervenció i Conservació al Centres Històrics que es va celebrar dissabte passat a l’antic hospital. Este certamen organitzat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la UPV comptava amb la participació de prestigiosos arquitectes i experts en l’àmbit del patrimoni, la conservació i la catalogació de béns. Entre totes estes figures destacaven noms com ara Gonzalo Arroita, consultor per a l’ONU en Sudamèrica de Patrimoni Cultural, Turisme i Reactivació Urbana i exdirector general de l’Agència per a la Revitalització Integral de la Ciutat Històrica de Vitoria-Gasteiz; la boliviana Ligia Peñaranda o membres del despatx d’arquitectura VTiM.
Per a Cristina Suñer, regidora d’Urbanisme, “en estes jornades Xàtiva ha adquirit un pes especial perquè no és gratuïta la faena que estem fent i les línies de treball que estem desenvolupant per aconseguir el canvi de rumb del nucli antic”. Suñer va participar dijous i va traslladar l’interès i la urgència de l’Ajuntament per iniciar accions en el nucli antic, un dels més grans i rics de la Comunitat. I dissabte va explicar, junt amb el regidor de Patrimoni, l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI) dissenyada per al nucli antic de Xàtiva. Cristina Suñer va destacar que “amb la DUSI, la licitació del disseny del Pla Especial i les ajudes a les ARRU hem obert un camí per recuperar el cor de la nostra ciutat i amb ell el turisme, el patrimoni i la cultura”.
Així que, com deiem, poc a poc estem acomplint amb el nostre compromís. Voliem una ciutat amb un centre viu i dinamitzador i estem treballant per convertir-ho en realitat. #TenimParaula