Xàtiva 21 de juliol.- L’Ajuntament de Xàtiva ha acordat renovar el servei d’anàlisi de l’ADN de gossos en deposicions contractat amb l’empresa Bird Biotech International. Segons la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno (Compromís), el gros de la inversió ja està fet i a partir d’ara la utilització del servei és molt més econòmic.

El servei té una quota fixa de 3750 euros a l’any (312,5 euros al mes). Esta quantitat inclou la gestió integral del cens (altes, baixes o modificacions) a més de la formació dels funcionaris que gestionen el servei, de la policía i dels veterinaris, els quals són els encarregats d’enregistrar els animals. D’altra banda, cada mostra analitzada té un cost de 15 euros (IVA inclós). “En este sentit, la despesa -ha dit Gimeno- es redueix a les mostres que enviem a analitzar i no tenim intenció d’enviar-ne moltes”.

Pilar Gimeno ha matitzat: “Hem renovat el servei però això no vol dir que anem a perseguir els amos dels gossos ni a multar amb ànim recaptador. Ja hem dit en diverses ocasions que esta ferramenta només es gastarà en zones conflictives o en casos on els veïns ens alerten d’un cas reincident”.

La regidora, Pilar Gimeno, ha reiterat que abans de prendre cap decissió s’ha consultat als actors implicats (la Societat Protectora d’Animals i l’Associació Can Xàtiva) els quals veuen amb bons ulls el servei perquè pot resultar útil a l’hora d’identificar animals abandonats.